Në maj 161 leje ndërtimi, më shumë në rajonin e Shkupit, asnjë në verilindje

Në maj 161 leje ndërtimi, më shumë në rajonin e Shkupit, asnjë në verilindje

Në maj të këtij viti janë lëshuar 161 leje ndërtimi, 27.5 për qind më pak se në maj të vitit të kaluar. Vlera e parashikuar e objekteve është 1.559.061,000 denarë, ose 60.9 për qind më pak se në maj të...

Angelovska: Mbi 187.000 kartela pagesore vendore janë aktive, 11 milion euro deri tani janë plotësuar në ekonomi përmes qytetarëve

Angelovska: Mbi 187.000 kartela pagesore vendore janë aktive, 11 milion euro deri tani janë plotësuar në ekonomi përmes qytetarëve

Mbi 187.000 kartela pagesore vendore tashmë janë aktive dhe qytetarët me to tashmë kanë bërë mbi 660.000 transaksione dhe kanë shpenzuar 10,7 milion euro për prodhime dhe shërbime vendore, thotë në publikimin e saj në Fejsbuk ministrja e Financave Nina...

Funda Ibraimi nga Tetova, përfaqësuese në Forumin Botëror të Investimeve

Funda Ibraimi nga Tetova, përfaqësuese në Forumin Botëror të Investimeve

Siç është njoftuar nga Forumi Botëror i Investimeve të Engjëjve të Biznesit (WBAF), Funda Ibraimi menaxhere e parallogaritjeve në Ecolog International është emëruar si partnere ndërkombëtare për Maqedoninë e Veriut.

Rreth 55 mijë punëdhënës kanë shfrytëzuar mbështetjen financiare për pagesën e pagave

Rreth 55 mijë punëdhënës kanë shfrytëzuar mbështetjen financiare për pagesën e pagave

Drejtoria për të ardhura publike kumtoi sot se masa për mbështetje financiare për pagesën e pagave për muajt prill, maj dhe qershor është shfrytëzuar nga gjithsej 55.025 punëdhënës. janë përfshirë 319.859 të punësuar, ndërsa ndihma e përgjithshme financiare për tre...

Të gjitha njësitë e vetëqeverisjes lokale të vendosin POS terminale për pagesë në afat prej një viti

Të gjitha njësitë e vetëqeverisjes lokale të vendosin POS terminale për pagesë në afat prej një viti

Në seancën, Qeveria rishikoi dhe miratoi Informacionin mbi stimulimin e pagesave me kartela tek njësitë e vetëqeverisjes lokale dhe konkludoi se të gjitha njësitë e vetëqeverisjes lokale që nuk kanë vendosur ende terminale POS për pagesë të shërbimeve komunale duhet...

Carovska: Çështja me tarifat doganore për investuesit e huaj do të tejkalohet

Zëvendëskryeministrja e Çështjeve Ekonomike Mila Carovska sot deklaroi se gjatë periudhës së ardhshme kur të krijohen kushte ligjore, do të tejkalohet çështja me tarifat doganore për investuesit e huaj.

Shekerinska: Autostrada Kërçovë-Ohër në fazën përfundimtare, do të përfundojë deri në fund të vitit 2021

Shekerinska: Autostrada Kërçovë-Ohër në fazën përfundimtare, do të përfundojë deri në fund të vitit 2021

Autostrada Kërçovë-Ohër me të gjitha nëntë qarkoret, pas të gjitha gabimeve të mundshme të qeverisë së kaluar është në fazën përfundimtare dhe deri në fund të vitit 2021 do të jetë komplet funksionale, porositi zëvendëskryeministrja dhe ministre e Mbrojtjes, Radmilla...

Eksporti me rënie prej 27,4 për qind në pesë muajt e parë të këtij viti

Eksporti me rënie prej 27,4 për qind në pesë muajt e parë të këtij viti

Eksporti i mallrave nga vendi nga janari e deri në maj të këtij viti shënon rënie prej 27,4 për qind në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, ndërsa te importi është vërejtur rënie prej 22,9 për qind,

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni