Nga e marta bankënota të reja polimere prej 10 dhe 50 denarë

Nga e marta bankënota të reja polimere prej 10 dhe 50 denarë

Prej ditës së martë qytetarët nuk do të munden t’i përdorin bankënotat e vjetra prej 10 dhe 50 denarë. Tregtarët do t’i pranojnë vetëm bankënotat e reja polimere me këtë vlerë.

Banka Botërore parasheh rënie të varfërisë në Maqedoni dhe rritje ekonomike

Banka Botërore parasheh rënie të varfërisë në Maqedoni dhe rritje ekonomike

Portali ekonomik “Seenews” citon Bankën Botërore (BB) të ketë thënë se varfëria në Maqedoni pritet që të vazhdoj të bie gjatë periudhës 2018-2020, pasi që rritja ekonomike e vendit pritet të arrij në 2,7%, gjatë kësaj periudhe.

Agjencia për investime të huaja dhe promovimin e eksportit të Maqedonisë në mbështetje të kompanive vendase në PolAgra në Poloni

Agjencia për investime të huaja dhe promovimin e eksportit të Maqedonisë në mbështetje të kompanive vendase në PolAgra në Poloni

Agjencia për investime të huaja dhe promovim të eksportit të Republikës së Maqedonisë do të merr pjesë në panairin më të madh ndërkombëtar tregtar të ushqimit në Poznan të Polonisë – PolAgra.

BERZH konfirmon rritjen ekonomike prej 2,5% të Maqedonisë, për vitin 2018

BERZH konfirmon rritjen ekonomike prej 2,5% të Maqedonisë, për vitin 2018

Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) tha dje se e konfirmon parashikimin e nëntorit për rritjen ekonomike të Maqedonisë, për vitin 2018.

Rriten shpenzimet e jetesës në Maqedoni, prilli më i shtrenjtë se marsi

Rriten shpenzimet e jetesës në Maqedoni, prilli më i shtrenjtë se marsi

Në prill të vitit 2018 rritje të indeksit të shpenzimeve të jetesës është shënuar edhe te lëndët djegëse për amvisëritë për 2.8 për qind, shërbimeve spitalore për 2.6 për qind, lëndët djegëse dhe lubrifikantëve si pjesë e pajisjeve për mjetet...

Tevdovski: Ekonomia shkon në drejtim të duhur

Tevdovski: Ekonomia shkon në drejtim të duhur

Shteti planifikon që taksa progresive të zbatohet nga viti 2019, njoftoi ministri i financave Dragan Tevdovski. Ai tha se Maqedonia së bashku me Kosovën, kanë të ardhura më të ulëta buxhetore në Evropë, ndërsa ato janë para që përdoren për...

Banka Popullore e Maqedonisë parasheh rritje ekonomike prej 3.2 për qind

Banka Popullore e Maqedonisë parasheh rritje ekonomike prej 3.2 për qind

Rritje ekonomike prej 3.2 për qind dhe inflacion prej 2 për qind, parasheh Banka Popullore e Maqedonisë gjatë vitit 2018. Siç theksoi guvernatori i Bankës Popullore, Dimitar Bogov, parakusht për realizimin e rritjes së parashikuar të BPV-së, është realizimi i...

Deri 10 mijë euro mbështetje financiare për vetëpunësim në Maqedoni

Deri 10 mijë euro mbështetje financiare për vetëpunësim në Maqedoni

Agjencia për Punësim ka shpallur thirrje publike për të papunësuarit që të aplikojnë për grante punësimi prej 5000 deri 1000 euro.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni