Nënshkrimi i marrëveshjeve për Programin IPARD 2014-2020

Nënshkrimi i marrëveshjeve për Programin IPARD 2014-2020

Në Agjencinë për Mbështetjen Financiare të Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural sot do të nënshkruhen marrëveshjet e para për Programin IPARD 2014-2020.

Këmbimi në janar 980,7 milion euro, janë rritur edhe eksporti dhe importi

Këmbimi në janar 980,7 milion euro, janë rritur edhe eksporti dhe importi

Këmbimi i jashtëm i tërësishëm tregtar i Maqedonisë në janar të këtij viti është 980,7 milion euro. Rritje shënojnë edhe eksporti dhe importi.

Subvencione për efikasitet më të madh energjetik në shtëpitë

Subvencione për efikasitet më të madh energjetik në shtëpitë

Ministria e Ekonomisë edhe sivjet do ta subvencionojë përmirësimin e efikasitetit energjetik në shtëpitë dhe gjatë muajit do t'i publikojë thirrjet për kompensimin e një pjese të mjeteve për vendosjen e sistemeve termale me kolektorë diellore dhe kompensimin e një...

Miratohen 5,7 miliardë euro ndihmë ekonomike për Greqinë

Miratohen 5,7 miliardë euro ndihmë ekonomike për Greqinë

Greqia sot raportoi se ka marrë miratimin nga kreditorët ndërkombëtarë për marrjen e një kësti të ri prej 5,7 miliardë eurosh në kuadër të programit i cili formalisht do të përfundojë në gusht.

GSOL do t'i paguajë të gjitha kërkesat e transportuesve të FENI Industri

GSOL do t'i paguajë të gjitha kërkesat e transportuesve të FENI Industri

Euronikel, përfaqësia e GSOL do t'ua paguajë të gjitha mjetet transportuesve të FENI, kumtoi sot kompania.

Mullistët e Maqedonisë pohojnë se nuk ka barriera, as kufizime për import të miellit serb

Mullistët e Maqedonisë pohojnë se nuk ka barriera, as kufizime për import të miellit serb

Mullisët e Maqedonisë, importues dhe fermerë janë të habitur nga reagimet e Serbisë për eksportin e miellit. Konsiderojnë se fqinji verior nuk është informuar në mënyrë të drejtë sepse me Rregulloren gjoja të re Maqedonia nuk vendos kurrfarë barriera, as...

Bekteshi: Ndërmarrjet e vogla dhe të mesme, në qendër të vëmendjes së Ministrisë së Ekonomisë

Bekteshi: Ndërmarrjet e vogla dhe të mesme, në qendër të vëmendjes së Ministrisë së Ekonomisë

Ndërmarrjet mikro, të vogla dhe të mesme do të mbështeten më së shumti përmes masave të Planit të Rritjes Ekonomike, tha ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi në pres konferencën e përbashkët me zëvendëskryeministrin për Çështje Ekonomike, Koço Angjushev dhe drejtorin...

Ndërlidhje ekonomike, infrastrukturore dhe energjetike për më shumë investime në rajon

Ndërlidhje ekonomike, infrastrukturore dhe energjetike për më shumë investime në rajon

Shfrytëzimi i potenciale individuale të vendeve të rajonit, por edhe ndërlidhja e tyre ekonomike, infrastrukturore dhe energjetike për tërheqjen e më shumë investimeve të huaja është porosia që ishte drejtuar në Samitin Investues për Ballkanin Perëndimor në organizim të Bankës...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni