BPV vitin e kalauar me rritje prej 2,9 për qind

BPV vitin e kalauar me rritje prej 2,9 për qind

Shkalla e rritjes e Bruto prodhimit vendor për vitin 2016 paraqet 2,9 për qind, kumtoi Enti shtetëror i statistikave.

Ekspertët zviceranë do ta ndihmojnë zhvillimin e pesë kompanive vendore

Ekspertët zviceranë do ta ndihmojnë zhvillimin e pesë kompanive vendore

Pesë kompani vendore, të industrisë ushqimore, të tekstilit, të industrisë metalike, do ta avancojnë punën me këshilla falas prej pesë ekspertëve nga Zvicra, si pjesë e thirrjes së tretë për projektin qeveritar "Angazhimi i ekspertëve seniorë për zhvillimin e ndërmarrjeve...

Këshilli i prokurorëve publikë e miratoi raportin e katërt të PSP-së

Këshilli i prokurorëve publikë e miratoi raportin e katërt të PSP-së

Këshilli i prokurorëve publikë në seancën e sotme e miratoi raportin e katërt për punën e Prokurorisë Speciale Publike.

Projekt trevjeçar për arsim profesional dual

Projekt trevjeçar për arsim profesional dual

Një delegacion i ekonomisë gjermane në Republikën e Maqedonisë sot organizon konferencë me rastin e fillimit zyrtar të programit „Dual Training”.

Kthehen 491 milionë denarë për bono të thesarit të lëshuara paraprakisht

Kthehen 491 milionë denarë për bono të thesarit të lëshuara paraprakisht

Ministria e Financave sot, në bazë të bonove të thesarit të skaduara pesëvjeçare të lëshuara në vitin 2012, ka paguar gjithsej 491 milionë denarë.

Bogov: Kriza politike shkaktoi rënie më të madhe ekonomike nga e pritura

Bogov: Kriza politike shkaktoi rënie më të madhe ekonomike nga e pritura

Kriza e vazhduar politike i ka shkaktuar dëme serioze ekonomisë së Maqedonisë dhe vështirë se do të arrijmë rritje këtë vit, pas rënies në gjysmën e parë, deklaroi guvernatori i Bankës Popullore të Republikës së Maqedonisë.

Konferencë për falimentim dhe likuidim

Konferencë për falimentim dhe likuidim

Në kuadër të projektit të BE-së për përforcimin e kapaciteteve administrative për implementimin e kornizës juridike për falimentin dhe likuidim të kompanive (SCBL), sot dhe nesër në Shkup do të mbahet konferencë për falimentim dhe likuidim.

Bekteshi: Ndërmarrjet e vogla dhe të mesme mbesin në fokusin e Qeverisë

Bekteshi: Ndërmarrjet e vogla dhe të mesme mbesin në fokusin e Qeverisë

Barazimi i kushteve dhe mbështetja për investuesit të huaj dhe vendor, kthimi i tarifës së lirë të energjisë elektrike, revizioni i politikës industriale, hartimi i ligjit për energjetikë dhe për efikasitet energjetik, janë vetëm një pjesë e rezultateve të Ministrisë...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni