Qeveria sot shpallë gjendje të krizës energjetike

Qeveria sot shpallë gjendje të krizës energjetike

Qeveria pritet që sot të sjell vendim për shpalljen e gjendjes së krizës në sektorin e energjisë e cila do të hyjë në fuqi nga 1 shtatori. Nga fillimi i shtatorit hyjnë në fuqi edhe masat për kursimin e energjisë...

Dizeli shtrenjtohet për 3 denar

Dizeli shtrenjtohet për 3 denar

Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës EUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS-98 si dhe të Mazutit M-1 SU nuk ndryshojnë.

Haraçina pa rrymë prej ditësh, banorët: Pësojmë dëme të shumta

Haraçina pa rrymë prej ditësh, banorët: Pësojmë dëme të shumta

Banorë të Komunës së Haraçinës denoncuan mungesën e energjisë elektrike prej disa ditësh. Në zyrat e EVN-së në Butel ato kërkuan sqarime për mungesën e rrymës në të gjithë fshatin por përgjigja që morën është se bëhet fjalë për një...

Sektori i biznesit kërkon nga qeveria energji elektrike më të lirë

Sektori i biznesit kërkon nga qeveria energji elektrike më të lirë

Problemi më i madh i kompanive në Maqedoni për momentin është çmimi i energjisë elektrike. Nëse Qeveria nuk e ndihmon ekonominë, shumë kompani do të shuhen këtë dimër, dhe kështu një numër i madh i punëtorëve do të mbeten në...

Sërish rriten çmimet e derivateve

Sërish rriten çmimet e derivateve

Nga sonte në mesnatë do të rriten çmimet e derivateve, tregojnë të dhënat e Komisionit Rregullator të Energjisë. Benzinat rriten për gjysmë denarë, kurse nafta për 1,5 denarë.

Oda Ekonomike e Maqedonisë e aktualizon problemin me çmimin e rrymës

Oda Ekonomike e Maqedonisë e aktualizon problemin me çmimin e rrymës

Oda Ekonomike e Maqedonisë së Veriut (OEM) sot në konferencë për shtyp do të aktualizoj problemin e çmimit të energjisë elektrike nga e cila varet mbijetesa e kompanive dhe vendeve të punës.

Qytetarët përkrahën sindikatat – kërkojnë paga më të larta

Qytetarët përkrahën sindikatat – kërkojnë paga më të larta

Me këtë rrogë nuk mund të jetohet dhe qytetarët kanë të njëjtin qëndrim si sindikatat. Bosët po pasurohen dhe punëtorët po vuajnë, deri kur do të zgjasë nëpërkëmbja e popullit të ekspozuar ndaj goditjeve të vazhdueshme nga kriza ekonomike, nga...

“Standard & Poor’s”: Inflacioni do të bie! Denari dhe sektori bankar janë të qëndrueshëm

“Standard & Poor’s”: Inflacioni do të bie! Denari dhe sektori bankar janë të qëndrueshëm

Kursi i denarit mbetet stabil, ndërsa sektori bankar me kapital të lartë shkon në favor të konfirmimit të vlerësimit kreditor të vendit nga Agjencia Kreditore “Standard & Poor’s”. Në kushtet e krizës globale të shkaktuar nga presionet e çmimeve nga...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni