Platformë e re për zhvillim të resurseve njerëzore midis OEMVP-së dhe Kariera.mk

Platformë e re për zhvillim të resurseve njerëzore midis OEMVP-së dhe Kariera.mk

Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore nënshkruajti Memorandum për bashkëpunim me servisin për zhvillim të resurseve njerëzore Kariera.mk. Qëllimi është promovimi, zhvillimi dhe edukimi i vazhdueshëm i resurseve njerëzore, ndërsa në përputhje me interesat e përbashkëta dhe bashkëpunimit të ndërsjellë të...

Më së shumti ankesa për prodhime jocilësore dhe teknikë të bardhë

Më së shumti ankesa për prodhime jocilësore dhe teknikë të bardhë

Konsumatorët më së shpeshti ankohen për prodhime jocilësore, si teknika e bardhë, prodhime teknike dhe prodhime në shtëpi, dhe gjithnjë e më tepër dominojnë shërbimet publike dhe financiare, përderisa numri i ankesave mbetet rreth tre mijë në kuadër të tërë...

Projekt i përbashkët i odave për rregulla më të mira të biznesit (PLT)

Projekt i përbashkët i odave për rregulla më të mira të biznesit (PLT)

Mbështetje e ndërmarrjeve mikro, të vogla dhe të mesme për implementim më të lehtë të ligjeve dhe përforcim i dialogut publik-privat, është qëllimi i projektit të ri katërvjeçar, me të cilin, për herë të parë në drejtim të miratimit të...

Benzinat më të shtrenjta për 2,5 denarë, dizeli për 3 denarë

Benzinat më të shtrenjta për 2,5 denarë, dizeli për 3 denarë

Benzinat dhe vaji ekstra i lehtë për amvisëri prej sonte në mesnatë shtrenjtohen për 2,5 denarë për një litër, publikoi sot Komisioni rregullator për energjetikë.

Kompanitë me projekte inovative kanë në dispozicion mjete të BIE-së

Kompanitë me projekte inovative kanë në dispozicion mjete të BIE-së

Kompanitë e Maqedonisë të aplikojnë me projekte inovative për marrjen e mjeteve financiare nga Banka Investuese Evropiane.

Naumov: Vendimi për debinë e re të harmonizohet me Buxhetin

Naumov: Vendimi për debinë e re të harmonizohet me Buxhetin

Zëvendësministri plotësues i Financave Kire Naumov kërkon të konvokohet seancë urgjente qeveritare me qëllim, siç kumtoi sot, harmonizim të Vendimit të Qeverisë me të cilin është konfirmuar vlera maksimale e debisë së re përmes letrave shtetërore me vlerë për këtë...

Tryezë e rrumbullakët për konkurrecë më të madhe në kompanitë industriale

Tryezë e rrumbullakët për konkurrecë më të madhe në kompanitë industriale

Asociacioni energjetik i Maqedonisë (AEM) pranë Odës ekonomike të Maqedonisë në bashkëpunim me Projektet e USAID-it për menaxhment industrial sot organizon tryezë të rrumbullakët me temë "Rritje e konkurrencës të kompanive industriale përmes përmirësimit të vazhdueshëm të menaxhimit me energjinë...

BB: Kriza politike ndikon në rritjen e ekonomisë

BB: Kriza politike ndikon në rritjen e ekonomisë

Rritja ekonomike e Maqedonisë këtë vit do të kufizohet në 2 për qind për shkak të vazhdimit të krizës politike. Pas zgjidhjes së saj që pritet nga fundi i vitit, rritja deri për Vitin e Ri duhet të jetë deri...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni