Tatimi progresiv, Bytyqi kundër ekonomistëve

Tatimi progresiv, Bytyqi kundër ekonomistëve

Tatimi progresiv nuk do ta zvogëlojë hendekun midis të pasurve dhe të varfërve, por përkundrazi do ta rrisë atë. Zëvendëskryeministri Fatmir Bytyqi nuk pajtohet me idenë që të pasurit të paguajnë taksa më të larta se të varfrit. Sipas tij,

Oda e Mjekëve në Maqedoni kërkon masa të reja kufizuese: Ndodhemi në situatë serioze

Oda e Mjekëve në Maqedoni kërkon masa të reja kufizuese: Ndodhemi në situatë serioze

Oda e Mjekëve ka bërë thirrje që Komisioni për Sëmundje Infektive seriozisht ta merr parasysh vendosjen e masave të reja kufizuese ose protokolleve.

70 përqind e ndërmarrjeve publike asnjëherë nuk kanë bërë vlerësim të rrezikut nga korrupsioni gjatë furnizimeve publike

70 përqind e ndërmarrjeve publike asnjëherë nuk kanë bërë vlerësim të rrezikut nga korrupsioni gjatë furnizimeve publike

“Vlera totale e marrëveshjeve të furnizimeve publike që i zbatojnë ndërmarrjet publike dhe shoqëritë aksionare të themeluara nga qeveria dhe vetëqeverisjet lokale është rreth 300 milionë euro dhe përfaqëson një të tretën e furnizimeve publike në vend. Përgjegjësia më e...

Bekteshi: Ministria e Ekonomisë me 2 milion denarë do të mbështesë financiarisht shoqatat e për mbrojtjen e konsumatorëve

Bekteshi: Ministria e Ekonomisë me 2 milion denarë do të mbështesë financiarisht shoqatat e për mbrojtjen e konsumatorëve

Ministria e Ekonomisë shpalli thirrjen publike për ndarjen emjeteve financiarepër realizimin e projektit të shoqatave të konsumatorëve.

“Numërues fiskal”: Vegël e re për transparencë e Ministrisë së Financave

“Numërues fiskal”: Vegël e re për transparencë e Ministrisë së Financave

“Numëruesi fiskal” është vegël e re e  Ministrisë së Financave për transparencë me të dhëna me frekuencë të lartë, që në bazë ditore i pasqyron të ardhurat, shpenzimet e buxhetit dhe realizimin e shpenzimeve kapitale, ndërsa në bazë mujore e...

Bekteshi: Kompanitë mikro dhe të vogla, gratë sipërmarrëse dhe zejtarët të aplikojnë për subvencione nga masat e Ministrisë së Ekonomisë

Bekteshi: Kompanitë mikro dhe të vogla, gratë sipërmarrëse dhe zejtarët të aplikojnë për subvencione nga masat e Ministrisë së Ekonomisë

Ministria e Ekonomisë ka shpallur tri thirrje publike në kuadër të Programi për Konkurrencë, Inovacion dhe Sipërmarrësi për vitin 2021 që synojnë të mbështesin kompanitë vendase.

MF dhe ASHAM lidhën memorandum për bashkëpunim: Bashkarisht do të punohet në aktivitete që do të nxisin rritjen ekonomike

Ministria e Financave dhe Akademia e shkencave dhe arteve të Maqedonisë (ASHAM) lidhën Memorandum për bashkëpunim me qëllim të avancimit të sistemit të financave publike dhe zbatimit të aktiviteteve të dedikuara në nxitjen e rritjes dhe zhvillimit ekonomik. Memorandumi u...

Shahpaska: Qytetarët që kanë humbur vendet e punës për shkak të krizës, do të jenë grupet me prioritet për punësim

Shahpaska: Qytetarët që kanë humbur vendet e punës për shkak të krizës, do të jenë grupet me prioritet për punësim

Qytetarët që i kanë humbur vendet e tyre të punës për shkak të krizës së Covid-19 dhe kategoritë e rrezikuara, do të jenë grupet me prioritet për punësim në planin e ri dhe të rregullt për punësim.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni