Kryeministri Zaev: Kompanitë vendore le të kyçen në investime të mëdha

Kryeministri Zaev: Kompanitë vendore le të kyçen në investime të mëdha

Mbështetje për zhvillim rajonal të barabartë, rregullim infrastrukturor të zonës ekonomike në Vizbeg, zbatim joseleksionues të ligjeve, qasje më të lehtë tek financat, regjistrimin e popullsisë, transparencë dhe llogaridhënie, janë kërkesat kyçe që Oda Ekonomike e Maqedonisë Veriperëndimore (OEMVP) ia...

Takim Zaev - Van Gelder: Vazhdon mbështetja e fuqishme nga Banka Botërore

Takim Zaev - Van Gelder: Vazhdon mbështetja e fuqishme nga Banka Botërore

Banka Botërore do të vazhdojë të japë mbështetje të fuqishme për avancim dhe zhvillim të vendit, ndërsa me ekipin ekonomik të Qeverisë do të punohet në konfirmimin dhe mbështetjen e prioriteteve afatshkurta të RM-së.

LSDM: Ribalanci i Buxhetit siguron paga më të larta për punëtorë të motivuar dhe për qytetarët e kënaqur

LSDM: Ribalanci i Buxhetit siguron paga më të larta për punëtorë të motivuar dhe për qytetarët e kënaqur

Ribalanci i Buxhetit dhe shkurtimi i shpenzimeve joproduktive për reklama dhe prezantime janë hapat e parë drejt realizimit të masave ekonomike të cilat sigurojnë mbështetje për ndërmarrjet vendore dhe rritjen e pagës minimale në 12.000 denarë dhe rritje e mëtejme...

Tevdovski: Obligimet e fshehura të papaguara të shtetit 363 milionë euro

Tevdovski: Obligimet e fshehura të papaguara të shtetit 363 milionë euro

Gjithsej 360 milionë euro janë obligimet e papaguara të institucioneve shtetërore përfundimisht me 31 majin e vitit 2017, kumtoi sot ministri i Financave, Dragan Tevdovski.

Bekteshi në Forumin për Investime "Kina -Evropa Qendrore dhe Lindore" në Pragë

Bekteshi në Forumin për Investime "Kina -Evropa Qendrore dhe Lindore" në Pragë

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi sot do të marrë pjesë në Forumin për investime "Kina - Evropa Qendrore dhe Lindore", i cili mbahet në Pragë.

"Kapital bank" lëshon letrat e para me vlerë

"Kapital bank" lëshon letrat e para me vlerë

Komisioni për Letra me Vlerë i dha miratim "Kapital bank" SHA Shkup të lëshojë letra korporuese me vlerë për blerës të njohur.

Ribalanci i Buxhetit në seancë qeveritare

Ribalanci i Buxhetit në seancë qeveritare

Qeveria e Republikës së Maqedonisë sot në seancë duhet ta shqyrtojë ribalancin e Buxhetit për vitin 2017.

Emigrantët mbajnë gjallë ekonominë e Maqedonisë

Emigrantët mbajnë gjallë ekonominë e Maqedonisë

Sipas të dhënave zyrtare të Bankës Popullore në Maqedoni të ardhurat kryesore vijnë nga emigrantët.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni