Takim pune i sektorit të biznesit me kryeministrin Zaev

Takim pune i sektorit të biznesit me kryeministrin Zaev

Oda Ekonomike e Maqedonisë organizon takim pune në sektorin e biznesit me kryetarin e Qeverisë, Zoran Zaev dhe me përfaqësuesit e dikastereve ekonomike në Qeveri.

BPRM organizon konferencë për pagesa dhe infrastrukturë të tregut

BPRM organizon konferencë për pagesa dhe infrastrukturë të tregut

Konferencë e dhjetë jubilare për pagesa dhe infrastrukturë të tregut: "Nxitësit e integrimit të pagesave në Evropë - inovacione dhe bashkëpunim", prej sot deri më datën 7 të këtij muaji do të mbahet në Ohër në organizim të Bankës Popullore të...

Përfaqësuesit e HOTAM-it u takuan me ministrin e Ekonomisë, Bekteshi

Përfaqësuesit e HOTAM-it u takuan me ministrin e Ekonomisë, Bekteshi

Përmirësimi i infrastrukturës rrugore, zgjidhje të kaosit në taksi transportin, hapje të linjave të anijeve Ohër - Strugë, higjiena e plazheve, parandalim të konkurrencës jolojale janë vetëm një pjesë e kërkesave të Shoqatës së hotelierëve, restoranteve dhe kafiterive të Maqedonisë HOTAM...

Turkeshi: Rritja e pagës minimale është një stimul për konsumin

Turkeshi: Rritja e pagës minimale është një stimul për konsumin

Pas vendimit të qeverisë për rritjen e pagës minimale nga muaji Shtatorë, shkaktoi shumë dilema në mesin e qytetarëve se si qeveria e re do të arrijë që të realizojë këtë vendim. Profesori universitar Neritan Turkeshi potencoi që rritja e...

Ministri i Financave Tevdovski: Nga shtatori, me mbështetje shtetërore, paga minimale 12.000 denarë

Tevdovski: Nga shtatori, me mbështetje shtetërore, paga minimale 12.000 denarë

Me 1,5 milionë euro mjete të buxhetit në muaj, Qeveria do t’i mbështesë kompanitë të paguajnë pagën minimale prej 12.000 denarë.

Zharko Llukovski largohet nga Telekomi i Maqedonisë

Zharko Llukovski largohet nga Telekomi i Maqedonisë

Anëtari i bordit drejtues të drejtorisë operative të Telekomit të Maqedonisë Zharko Lukovski do të vazhdojë karrierën e tij jashtë kësaj kompanie për shkak të mbarimit të marrëveshjes me 30 qershor.

BPRM: Stagnon aktiviteti ekonomik, rrezik për projeksionin për rritje prej 2,5 për qind

BPRM: Stagnon aktiviteti ekonomik, rrezik për projeksionin për rritje prej 2,5 për qind

Stagnimi i aktivitetit ekonomik është vërejtur në kuartalin e parë të këtij viti, ndërsa realizimet më të ulëta krijojnë rreziqe për projeksionion e BPV-së prej 2,5 për qind për gjithë vitin 2017.

Në prill janë lëshuar 259 leje për ndërtim

Në prill janë lëshuar 259 leje për ndërtim

Në Maqedoni në prill të këtij viti janë lëshuar 259 leje për ndërtim, që është për 13,6 për qind më shumë në krahasim me vitin e kaluar, publikoi sot Enti shtetëror për statistikë.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni