MF: Ende nuk ka bazë ligjore për pagesë të subvencioneve

MF: Ende nuk ka bazë ligjore për pagesë të subvencioneve

Në pajtim me rregulloren e Gjykatës kushtetuese, Ministria e Financave ende nuk ka të drejtë ligjore t'i paguajë subvencionet deri në sjelljen e vendimit përfundimtar nga ana e Gjykatës. Të mërkurën e kaluar Gjykata kushtetuese solli vetëm zgjidhje, ndërsa vendimi...

Shërbime të taksive kanë shfrytëzuar mbi 27.621 mijë udhëtarë

Shërbime të taksive kanë shfrytëzuar mbi 27.621 mijë udhëtarë

Gjithsej 27.621 mijë udhëtarë i kanë shfrytëzuar shërbimet e transportit të taksive vitin e kaluar, publikoi sot Enti Shtetëror për Statistikë në bazë të hulumtimit për transporti me taksi, ku janë përfshirë 2.172 automjete.

Me "Maqedonia punëson 2" në rajonin e Dibrës janë realizuar 90 punësime të drejtpërdrejta

Me "Maqedonia punëson 2" në rajonin e Dibrës janë realizuar 90 punësime të drejtpërdrejta

Në rajonin e Dibrës me projektin "Maqedonia punëson 2" nga qershori i vitit të kaluar janë realizuar mbi 90 punësime të reja të drejtpërdrejta, nga të cilat 30 nga fillimi i vitit.

Eksporti në tremujorin e parë me rritje prej 10,7 për qind

Eksporti në tremujorin e parë me rritje prej 10,7 për qind

Vlera e përgjithshme e eksportit të mallrave nga Republika e Maqedonisë, në tremujorin e parë të këtij viti arrin 1.202.883 mijë dollarë amerikanë dhe shënon rritje prej 10,7 për qind në lidhje me periudhën e njëjtë të vitit paraprak, bëri...

Ekspertët debatuan për uljen e pragut të regjistrimit për tatimpaguesit

Ekspertët debatuan për uljen e pragut të regjistrimit për tatimpaguesit

Ulja e pragut të regjistrimit për tatimpaguesit prej 2 milionë në 1 milionë denarë sot ishte tema e debatit në konferencën që e organizoi Fakulteti juridik në Shkup.

Derivatet lirohen për 1,5 denarë

Derivatet lirohen për 1,5 denarë

Derivatet e benzinës dhe naftës prej sonte në mesnatë lirohen për 1,5 denarë për litër, vendosi sot Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE).

Çmime më të larta të prodhimeve industriale

Çmime më të larta të prodhimeve industriale

Çmimet e shitjes të prodhuesve të produkteve industriale në tregun vendor në mars të këtij viti janë më të larta për 0, 1 për qind në nivel mujor, respektivisht për 0,3 për qind në nivel vjetor, publikoi Enti Shtetëror i...

Numri i punëtorëve në industri në tremujorin e parë më i madh për 0,3 për qind

Numri i punëtorëve në industri në tremujorin e parë më i madh për 0,3 për qind

Numri i punëtorëve në industri në mars të këtij vitit në krahasim me marsin e vitit të kaluar shënon rritje prej 0,1 për qind, ndërsa në tremujorin e parë për 0,3 për qind, njoftoi Enti Shtetëror për Statistikë.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni