Eksporti me rënie prej 27,4 për qind në pesë muajt e parë të këtij viti

Eksporti me rënie prej 27,4 për qind në pesë muajt e parë të këtij viti

Eksporti i mallrave nga vendi nga janari e deri në maj të këtij viti shënon rënie prej 27,4 për qind në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, ndërsa te importi është vërejtur rënie prej 22,9 për qind,

Angellovska: Mbi 14 milionë euro, tashmë janë paguar përmes kartelës pagesore vendore, zgjidhet edhe grupi i parë i ankesave

Angellovska: Mbi 14 milionë euro, tashmë janë paguar përmes kartelës pagesore vendore, zgjidhet edhe grupi i parë i ankesave

Mbi 14 milionë euro tashmë u janë paguar qytetarëve përmes kartelës pagesore vendore, me të cilën ata mund të blejnë produkte vendore. Të gjitha kartelat janë shtypur dhe lëshuar për 152.114 qytetarë. Për më tepër, disa prej ankesave të qytetarëve...

KRRE-ja publikoi çmimet e reja, shtrenjtohet vetëm Euro Super BS-95

KRRE-ja publikoi çmimet e reja, shtrenjtohet vetëm Euro Super BS-95

Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE) njofton se prej mesnate vetëm benzina Euro-Super BS-95 do të shtrenjtohet për gjysmë denari dhe do të shitët 60.50 denarë për litër, derisa çmimet e Euro Super BS 98 dhe Euro Dizelit mbetët të pandryshuara,

Viz Er: Ripërtërihen rutat nga dhe drejt Maqedonisë së Veriut, 34 destinacione në dispozicion

Viz Er: Ripërtërihen rutat nga dhe drejt Maqedonisë së Veriut, 34 destinacione në dispozicion

Linja ajrore me kosto të ulët Viz Er publikoi se me rihapjen e rutave nga aeroportet në Shkup dhe Ohër, në të cilat prej dje janë kryer fluturime të pasagjerëve pas një pauzë prej 3.5 muajsh për shkak të masave...

Bankat të gatshme për pagesë të mbrojtjes sociale dhe të fëmijëve

Bankat të gatshme për pagesë të mbrojtjes sociale dhe të fëmijëve

Bankat janë të përgatitura ta kryejnë pagesën e ndihmës monetare për mbrojtje sociale dhe të fëmijëve, e cila fillon prej sot për ata të cilët posedojnë kartela debitore, ndërsa nga e hëna në ekspoziturat, bëri të ditur Asociacioni Bankar i...

Angellovska: Momentalisht nuk ka nevojë për ribalanc të ri, Buxheti është përshtatur t’i përgjigjet krizës dhe tronditjes eventuale shtesë

Angellovska: Momentalisht nuk ka nevojë për ribalanc të ri, Buxheti është përshtatur t’i përgjigjet krizës dhe tronditjes eventuale shtesë

Për momentin nuk ka nevojë për ribalancim shtesë të Buxhetit. Ai është përshtatur për t’iu përgjigjur krizës, në të cilin janë përfshirë masa për mbështetje nga tre setet, i ka shkurtuar shpenzimet joproduktive, ka rialokuar mjete dhe të financohen nevojat...

DAP-i shënon ulje të pagesës së tatimeve prej 6,7 për qind

DAP-i shënon ulje të pagesës së tatimeve prej 6,7 për qind

Drejtoria për ardhura publike (DAP) shënon ulje të pagesës së tatimeve prej 6,7 për qind. Ulje ka pothuajse tek të gjitha tatimet, përveç tek tatimi i të ardhurave personale, tek i cili ka pagesë më të lartë se 1,8 për...

Zyrtarizohet bashkëpunimi për përmirësimin e situatave në turizëm dhe hotelieri

Zyrtarizohet bashkëpunimi për përmirësimin e situatave në turizëm dhe hotelieri

Krijimi i platformës për veprim të përbashkët me theks të veçantë të vendosjes së dialogut social cilësor, është një prej qëllimeve të Marrëveshjes që sot e nënshkruan Oda turistike-hotelierike (OTH) pranë Lidhjes së odave ekonomike dhe Sindikatës së punëtorëve nga...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni