Janë dorëzuar 215.656 fletëparaqitje tatimore deri te DAP-i

Janë dorëzuar 215.656 fletëparaqitje tatimore deri te DAP-i

Qytetarët të cilët gjatë vitit të kaluar kanë realizuar të ardhura shtesë, krahas pagave ose pensioneve, kanë edhe një javë t'i paraqesin në Drejtorinë e të Ardhurave Publike. Sipas kumtesës nga DAP-i deri tani janë dorëzuar gjithsej 215.656 fletëparaqitje tatimore.

Kritere më të rrepta për eko leje për industrinë

Kritere më të rrepta për eko leje për industrinë

Ministria e Mjedisit të Jetesës dhe Planifikimit Hapësiror përgatiti ligj të ri për mbrojtjen e emisioneve industriale në të cilin tërësisht është inkorporuar direktiva e BE-së për emisionet industriale, ndërsa vendosen edhe kritere më të rrepta për kompanitë.

Benzina shtrenjtohet për gjysëm, ndërsa dizeli për 1,5 denarë

Benzina shtrenjtohet për gjysëm, ndërsa dizeli për 1,5 denarë

Benzinat prej sonte në mesnatë do të shtrenjtohen për gjysëm denari, ndërsa çmimi i dizelit rritet për 1,5 denarë për një litër, vendosi sot Komisioni rregullator për energjetikë (KRRE).

Më pak llogari fiskale jepen për shërbime të kryera

Më pak llogari fiskale jepen për shërbime të kryera

Në Maqedoni më pak jepen llogari fiskale për shërbime për mirëmbajtjen dhe për riparim të shtëpisë, për qira për pronë, si dhe për shërbime zejtarie, ndërsa më rregullisht për shërbime profesionale, tregojnë rezultatet e publikuara sot nga hulumtimi i Qendrës...

Filloi procesi për realizimin e gazpërçuesit sekondar dhe tercial

Filloi procesi për realizimin e gazpërçuesit sekondar dhe tercial

Shpalljet publike për ndërtim të gazpërçuesit sekondar dhe tercial përmes partneritetit publiko-privat sot janë publikuar në mediat e Maqedonisë, ndërsa një periudhë të caktuar do të jenë të qasshme edhe në faqen zyrtare për tender të Bashkimit Evropian - platforma TED.

Trajnime për kompanitë për shfrytëzim të granteve që i ofron Fondi për inovacione

Trajnime për kompanitë për shfrytëzim të granteve që i ofron Fondi për inovacione

Lidhja e odave ekonomike të Maqedonisë në bashkëpunim me Fondin për inovacione dhe zhvillim teknologjik do të organizojë seri trajnimesh dhe aktivitete për kompanitë me qëllim që ato hollësisht të njoftohet me grantet që u qëndrojnë në dispozicion për zhvillimin...

Fiç e ka konfirmuar rejtingun "BB" të Maqedonisë

Fiç e ka konfirmuar rejtingun 'BB' të Maqedonisë

Fiç e ka konfirmuar rejtingun "BB" të Maqedonisë. Siç theksojnë nga agjencia e kredive, konfirmimi i rejtingut përket politikës së mirë monetare dhe solide dhe prudente makroekonomike.

LSM: Ekonomia do të jetë peng derisa zgjat kriza politike

LSM: Ekonomia do të jetë peng derisa zgjat kriza politike

Ekonomia në këtë moment është në makineri për reanimacion dhe vështirë se do të mund të zgjat shumë, përveç nëse nuk gjendet zgjidhje e përbashkët ose mënyrë për funksionimin e institucioneve, tha sot kryetarja e Lidhjes së odave ekonomike (LOE)

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni