Mbështetje prej 50 milionë eurove për projekte energjetike për vendet e Ballkanit Perëndimor

Mbështetje prej 50 milionë eurove për projekte energjetike për vendet e Ballkanit Perëndimor

Pesëdhjetë milionë euro për financimin e projekteve energjetike do të marrin shtetasit e Ballkanit Perëndimor, nga Bashkimi Evropian, përmes Programit për efikasitet energjetik rajonal dhe Fondi për rritje të gjelbër.

ELEM: LSDM-ja nuk është në dijeni çka është optimizim i prodhimtarisë vendore

ELEM: LSDM-ja nuk është në dijeni çka është optimizim i prodhimtarisë vendore

LSDM-ja vazhdon ta manifestojë mosnjohjen elementare për funksionimin e sistemi elektro-energjetik dhe manipulon për gjendjen e kapaciteteve prodhuese, porosit SHA ELEM në reagimin me shkrim në konferencën e sotme për shtyp të LSDM-së në të cilën partia e akuzon udhëheqësinë...

Çmimet e naftës u rritën për shkak të sanksioneve të SHBA-së ndaj Iranit

Çmimet e naftës u rritën për shkak të sanksioneve të SHBA-së ndaj Iranit

Çmimet e naftës në bursat botërore u rritën për të dytën javë me radhë, për shkak të sanksioneve të reja amerikane ndaj Iranit, por rritja plotësuese e vlerës së energjensit u kufizua për shkak të paralajmërimeve për prodhimin e rritur...

Dizeli dhe Eurosuper - 95 shtrenjtohen për gjysmë denar

Dizeli dhe Eurosuper - 95 shtrenjtohen për gjysmë denar

Çmimet e shitjes me pakicë të EUROSUPER BS-95 dhe të EURODIZEL (D-E V) nga mesnata rriten për 0,50 denarë për litër, kumtoi sot Komisioni Rregullator për energjetikë.

Neto rroga mesatare në nëntor 22.380 denarë

Neto rroga mesatare në nëntor 22.380 denarë

Neto rroga e paguar mesatare mujore vitin e kaluar në në nëntor ka qenë 22.830 denarë dhe është për 1,8 për qind më e lartë në krahasim me atë muaj të vitit 2015, ndërsa bruto rroga mesatare ka qenë 32.877...

Çmimi i derivateve zvogëlohet për gjysëm deri një denar

Çmimi i derivateve zvogëlohet për gjysëm deri një denar

Çmimet në pakicë të benzinave, dizelit dhe vajit ekstra të lehtë për amvisëri prej sonte do të ulen prej gjysëm deri një denar, vendosi Komisioni Rregullator për Energjetikë.

Gjysma e pasurisë në botë në duart e tetë personave

Gjysma e pasurisë në botë në duart e tetë personave

Vlerësimet e reja tregojnë se vetëm tetë persona posedojnë pasuri aq sa edhe gjysma e popullsisë së varfër të botës.

Euro ‘mund të zhduket brenda 10 vjetësh’

Euro ‘mund të zhduket brenda 10 vjetësh’

Euro mund të mos ekzistojë më pas 10 vjetësh nëse Parisi dhe Berlini nuk do ta mbështesin fuqishëm.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni