Projekt i përbashkët i odave për rregulla më të mira të biznesit (PLT)

Projekt i përbashkët i odave për rregulla më të mira të biznesit (PLT)

Mbështetje e ndërmarrjeve mikro, të vogla dhe të mesme për implementim më të lehtë të ligjeve dhe përforcim i dialogut publik-privat, është qëllimi i projektit të ri katërvjeçar, me të cilin, për herë të parë në drejtim të miratimit të...

Benzinat më të shtrenjta për 2,5 denarë, dizeli për 3 denarë

Benzinat më të shtrenjta për 2,5 denarë, dizeli për 3 denarë

Benzinat dhe vaji ekstra i lehtë për amvisëri prej sonte në mesnatë shtrenjtohen për 2,5 denarë për një litër, publikoi sot Komisioni rregullator për energjetikë.

Kompanitë me projekte inovative kanë në dispozicion mjete të BIE-së

Kompanitë me projekte inovative kanë në dispozicion mjete të BIE-së

Kompanitë e Maqedonisë të aplikojnë me projekte inovative për marrjen e mjeteve financiare nga Banka Investuese Evropiane.

Naumov: Vendimi për debinë e re të harmonizohet me Buxhetin

Naumov: Vendimi për debinë e re të harmonizohet me Buxhetin

Zëvendësministri plotësues i Financave Kire Naumov kërkon të konvokohet seancë urgjente qeveritare me qëllim, siç kumtoi sot, harmonizim të Vendimit të Qeverisë me të cilin është konfirmuar vlera maksimale e debisë së re përmes letrave shtetërore me vlerë për këtë...

Tryezë e rrumbullakët për konkurrecë më të madhe në kompanitë industriale

Tryezë e rrumbullakët për konkurrecë më të madhe në kompanitë industriale

Asociacioni energjetik i Maqedonisë (AEM) pranë Odës ekonomike të Maqedonisë në bashkëpunim me Projektet e USAID-it për menaxhment industrial sot organizon tryezë të rrumbullakët me temë "Rritje e konkurrencës të kompanive industriale përmes përmirësimit të vazhdueshëm të menaxhimit me energjinë...

BB: Kriza politike ndikon në rritjen e ekonomisë

BB: Kriza politike ndikon në rritjen e ekonomisë

Rritja ekonomike e Maqedonisë këtë vit do të kufizohet në 2 për qind për shkak të vazhdimit të krizës politike. Pas zgjidhjes së saj që pritet nga fundi i vitit, rritja deri për Vitin e Ri duhet të jetë deri...

Vazhdon ulja e çmimeve të naftës

Vazhdon ulja e çmimeve të naftës

Çmimi i naftës në bursat botërore është në rënie në javën e dytë me radhë, me ç'rast investitorët dyshojnë se anëtaret e Orgaizatës së vendeve eksportuese të naftës (OPEK) do të dakordojnë ulje mjaft të madhe të prodhimit, që të...

Prodhimtaria e prodhimeve bujqësore është rritur për 1,7 për qind

Prodhimtaria e prodhimeve bujqësore është rritur për 1,7 për qind

Prodhimtaria e prodhimeve bujqësore në pyjet shtetërore në tremujorin e tretë të këtij viti është rritur për 1,7 për qind në krahasim me të njejtën periudhë të vitit të kaluar.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni