Maqedonia e 27-ta për eksportin e domateve në botë, e 33-ta për eksportin e shalqirit

Maqedonia e 27-ta për eksportin e domateve në botë, e 33-ta për eksportin e shalqirit

Maqedonia është në pozitën e 27-të në botë sipas eksportit të domateve, ndërsa në të 33-ën sipas eksportit të shalqirit, publikoi faqja ndërkombëtare e specializuar për statistikë www.worldstopexports.com.

Rritje e eksportit për 26,5 për qind në gjashtë muajt e parë

Rritje e eksportit për 26,5 për qind në gjashtë muajt e parë

Eksporti i mallrave nga Maqedonia në gjashtë muajt e parë të vitit shënon rritje prej 26,5 për qind. Sipas të dhënave të Entit Shtetëror për Statistikë, vlera e mallit të eksportuar për periudhën janar-qershor të vitit 2018 është 3.323.298 mijë...

Numra zhgënjyes: Vetëm 0,56 për qind nga toka e punueshme bën pjesë në prodhimtarinë organike

Numra zhgënjyes: Vetëm 0,56 për qind nga toka e punueshme bën pjesë në prodhimtarinë organike

Vetëm 0,56 për qind nga toka e punueshme në Maqedoni për momentin bën pjesë në prodhimtarinë organike bimore, ndërsa projeksionet deri në vitin 2020, në pajtim me strategjinë për zhvillim rural, me katër për qind.

Prodhimtaria industriale në qershor më e madhe për 12,1 për qind

Prodhimtaria industriale në qershor më e madhe për 12,1 për qind

Prodhimtaria industriale në qershor të këtij viti në raport me qershorin e vitit të kaluar është rritur për 12,1 për qind. Në periudhën janar-qershor të vitit 2018, në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar ka rritje prej...

Prodhimtaria industriale në qershor më e madhe për 12,1 për qind

Prodhimtaria industriale në qershor më e madhe për 12,1 për qind

Prodhimtaria industriale në qershor të këtij viti në raport me qershorin e vitit të kaluar është rritur për 12,1 për qind. Në periudhën janar-qershor të vitit 2018, në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar ka rritje prej...

KE: Doganat e Kosovës kanëKE: Doganat e Kosovës kanë efekt negativ ndaj tregtisë rajonale efekt negativ ndaj tregtisë rajonale

KE: Doganat e Kosovës kanë efekt negativ ndaj tregtisë rajonale

Komisioni evropian kërkon sqarime urgjente nga Qeveria e Kosovës për vendosjen e doganave për frutat dhe perimet, lajmëroi korrespondentja e MIA-s nga Brukseli.

BPRM do ta harmonizojë statistikën monetare me standardet më të reja evropiane

BPRM do ta harmonizojë statistikën monetare me standardet më të reja evropiane

Banka Popullore e Republikës së Maqedonisë gjatë këtij muaji dhe muajit të ardhshëm do të publikojë të dhëna nga statistika monetare, statistika e institucioneve të tjera financiare dhe statistika e shkallëve të interesit, sipas metodologjisë së re.

Tevdovski: Në vitin 2018 do t'i realizojmë projekcionet për rritje

Tevdovski: Në vitin 2018 do t'i realizojmë projekcionet për rritje

Në vitin 2018 do ta realizojmë projeksionin tonë për rritje dhe Maqedonia do të hyjë në zonë të rritjes që të gjithë e presim, tha ministri i Financave, Dragan Tevdovski sot në Kuvend, ku në mbledhje të Komisionit për financim...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.