Bekteshi: Do të kërkojmë të rianalizohet protokolli në pjesën për ndjekjen e mysafirëve në objektet hotelierike

Bekteshi: Do të kërkojmë të rianalizohet protokolli në pjesën për ndjekjen e mysafirëve në objektet hotelierike

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi deklaroi se në pajtim me Ligjin për veprimtarinë hotelierike nuk ka përcaktim sipas të cilit pronarët, menaxherët dhe të punësuarit në objektet hotelierike kanë kompetencë për t’i legjitimuar mysafirët.

Inspektorët do t’i edukojnë hotelierët për respektimin e protokolleve

Inspektorët gjatë dhjetë ditëve të ardhshme do t’i edukojnë hotelierët për zbatimin e protokolleve dhe në këtë periudhë ata do të kenë edhe funksion informativ. Qëllimi është që të gjithë hotelierëve t’iu sqarohen masat të cilat duhet t’i respektojnë me...

Këndet e lojërave kërkojnë ndihmë nga Qeveria dhe datë për hapjen e tyre të sërishme

Ndihmë financiare për sigurim të mjeteve për higjienë, prolongim të mbështetjes prej 14.500 denarë edhe në qershor ose shqyrtim i mundësisë për ndihmë financiare të njëfishtë për muajin e ardhshëm, si dhe paralajmërim për datën e hapjes së sërishme, kërkojnë...

Hotelierët në çdo moment i presin protokollet, shpresojnë në ndryshime

Hotelierët në çdo moment i presin protokollet, shpresojnë në ndryshime

Hotelierët nesër duhet t’i hapin tarracat, në çdo moment presin t’i marrin protokollet për punë nga kompetentët. Thonë se masat tek së pari do t’i respektojnë, por megjithatë shpresojnë në ndryshime në pajtim me kërkesat e tyre.

Bekteshi: Fillimisht do të hapen vetëm kafenetë që kanë tarraca

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bektashi në konferencën e sotme për shtyp tha se vendimi për hapjen e objekteve hotelerike dhe gastronomike vlen vetëm për ata objekte që kanë tarraca.

Turizmi me dy skenarë për efektin nga kriza

Deri në gusht –shtator është masiv anulimin i aranzhimeve, ndërsa ka edhe rënie drastike të numrit të turistëve të cilët priten nga vendet e huaja. Shumicës së kompanive nga turizmi dhe hoteleria do t’u nevojiten së paku gjashtë muaj deri...

Pensioni i majit do të paguhet deri më 27 maj

Pensioni i majit do të paguhet deri më 27 maj

Qeveria, në seancën e sotme të 56-të, e obligoi Fondin e Sigurimit Pensional dhe Invalidor t’i dorëzojë të dhënat për pensionet në bankat afariste më së voni deri më 26 maj 2020, dhe u rekomandohet bankave afariste nga e mërkura,

Carovska, Milevski dhe Pavlevski në Konçe: Kemi shumë vende me potencial të madh turistik, investojmë në zhvillim ekonomik lokal

Po realizohen investime me të cilat nxitet zhvillimi ekonomik lokal dhe me të cilat mundësohet zhvillim i të gjitha rajoneve dhe komunave në vend. Bukuritë natyrore janë sfidë e vërtetë për turistët, ndërsa vendi ka numër të madh të vendeve...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni