Çmime më të larta të prodhimeve industriale

Çmime më të larta të prodhimeve industriale

Çmimet e shitjes të prodhuesve të produkteve industriale në tregun vendor në mars të këtij viti janë më të larta për 0, 1 për qind në nivel mujor, respektivisht për 0,3 për qind në nivel vjetor, publikoi Enti Shtetëror i...

Numri i punëtorëve në industri në tremujorin e parë më i madh për 0,3 për qind

Numri i punëtorëve në industri në tremujorin e parë më i madh për 0,3 për qind

Numri i punëtorëve në industri në mars të këtij vitit në krahasim me marsin e vitit të kaluar shënon rritje prej 0,1 për qind, ndërsa në tremujorin e parë për 0,3 për qind, njoftoi Enti Shtetëror për Statistikë.

LOE do të prezantojë mundësi për qasje më të lehtë deri te financat për gratë biznesmene

LOE do të prezantojë mundësi për qasje më të lehtë deri te financat për gratë biznesmene

Lidhja e Odave Ekonomike sot së bashku me përfaqësues të Programit për rritje të punësimit tregtar (IME) do t'i prezantojë mundësitë për akses më të lehtë deri te financat për kompanitë që drejtohen nga gratë.

SHBA ELEM i gatshëm për fazën e dytë të Turbinës me erë "Bogdanci"

SHBA ELEM i gatshëm për fazën e dytë të Turbinës me erë "Bogdanci"

Parku meturbinat e erës "Bogdanci" për drejtorin e përgjithshëm të SHA ELEM, Hristijan Mickovski është investim më i pagueshëm deri më tani, ndërsa kompania tashmë është e gatshme për realizim të fazës së dytë të projektit.

Paga mesatare në shkurt 22.347 denarë

Paga mesatare në shkurt 22.347 denarë

Paga neto mesatare e paguar mujore për të punësuar, në shkurt të këtij viti arrin 22.347 denarë, publikoi Enti Shtetëror i Statistikës.

Shtrenjtohen derivatet

Shtrenjtohen derivatet

Benzinat prej sonte në mesnatë shtrenjtohen për 2,5 denarë, ndërsa dizeli dhe vaji ekstra i lehtë për amvisëri për dy denarë për një litër, vendosi sot Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE).

Boing largon nga puna qindra inxhinierë

Boing largon nga puna qindra inxhinierë

Prodhuesi amerikan i aeroplanëve Boing do të heqë qindra vende të punës për inxhinierë për aviacionin civil për shkak të ngadalësimit të shitjes, deklaroi zëdhënësi i kompanisë, Dag Alder.

Rritet indikatori i besimit në tregtinë me pakicë

Rritet indikatori i besimit në tregtinë me pakicë

Indikatori i besimit në tregtinë me pakicë në tregtinë me pakicë në tremujorin e tretë të vitit është rritur për 0,2 për qind pika në krahasim me tremujorin paraprak dhe për 1,1 për qind pika në krahasim me tremujorin e...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni