Publikohet paga mesatare neto për muajin janar në Maqedoni

Publikohet paga mesatare neto për muajin janar në Maqedoni

Paga mesatare mesatare neto për muajin janar 2019 arrin në shumën e 24.517 denarë dhe ka shënuar rritje për dy për qind, njoftojnë nga Enti Shtetëror për Statistika.

 

Rritja ka ndodhur, për shkak të rritjes së pagave mesatare neto për punëtorë në veprimtarit e sektorit shëndetësor dhe mbrojtje sociale për 9.6 për qind, minierat 8.3 për qind dhe arsim 5.3 për qind.

 Zvogëlim i pagës mesatare neto, krahasuar me muajt më herët, është vërejtur në sektorin e artit, zbavitjeve për 21.4 për qind, sektorin e informacioneve dhe komunikimeve për 19.8 për qind dhe tregtisë me shumicë dhe pakicë 14.3 për qind.

Paga mesatar bruto për muajin janar për vitin 2019 arrin në shumën e 39.386 denarë dhe shënon rritje për 3.3 për qind.

Please publish modules in offcanvas position.