Kartëmonedha 500 euro do hiqet nga përdorimi, ja arsyeja

Kartëmonedha 500 euro do hiqet nga përdorimi, ja arsyeja

Qendra evropiane bankare ka njoftuar se në fund të vitit 2018 do të ndalojë së shtypuri kartëmonedhat prej 500 euro.

Kartëmonedhat ‘500’ euro me vlerë më të madhe nuk do të shtypen për shkak të shqetësimeve se kartëmonedhën vjollcë shumica e kriminelëve e përdorin për larje parash, dhe madje edhe për financimin e aktiviteteve terroriste.