Derivatet lirohen për gjysmë deri në 1,5 denarë për litër

Derivatet lirohen për gjysmë deri në 1,5 denarë për litër

Derivatet prej sonte në mesnatë lirohen prej gjysmë deri në 1,5 denarë për litër, ka vendosur kështu sot Komisioni rregullator për energjetikë (KRRE).

Me këtë vendim bëhet ulje e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 2,67 për qind.

Çmimi i shitjes me pakicë të benzinave EUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS-98 ulet për 50 denarë për EUROSUPER BS-98. EURODISEL (D-Е V) lirohen për një denarë për litër dhe do të kushtojë 45 denarë, ndërsa çmimi i Ekstra vajit të lirë për amvisëri (EL-1) ulet për 1,50 denarë për litër dhe do të kushtojë 33,50 denarë.

Me vendim të KRRE-së për 0,021 denarë për kilogram ulet edhe çmimi i shitjes me pakicë të mazutit M-1 NS i cili tani do të shitet për 17,970 denarë.