Marrëveshja u arrit, por sa do të duhet që të dalë i gjithë gruri nga portet e Ukrainës?

Marrëveshja u arrit, por sa do të duhet që të dalë i gjithë gruri nga portet e Ukrainës?

Ish-ministri i tregtisë dhe bujqësisë i Ukrainës, Tymofiy Mylovanov, ka thënë se mund të duhen deri në gjashtë muaj për të transportuar të gjithë drithin e grumbulluar në kapanone në vend.

“Llogaritja prapa veprimit rus është të ngadalësojë dërgesën nga Ukraina”, tha Mylovanov për Al Jazeera nga kryeqyteti ukrainas, Kiev.

“Aktualisht, ne mund të dërgojmë 2.5 milionë tonë në muaj nga porti i Odesës. Pra, kemi katër muaj [për të pastruar ngarkesën e mbetur]. Nëse nuk veprojmë të pasulmuar, mund ta çojmë atë deri në 5.5 milionë tonë”, tha ai.

“Nëse kompanitë ndërkombëtare ose kompanitë ukrainase janë të shqetësuara dhe kapaciteti është i vogël, mund të duhen deri në gjashtë muaj”, shtoi ai.

 

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.