Nga mesnata çmime të reja të derivateve të naftës në Maqedoni

Nga mesnata çmime të reja të derivateve të naftës në Maqedoni

Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut solli vendimin, me të cilin bëhet ulja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht 1,12 % në raport me vendimin e datës 16.3.2023.

Çmimet referente të derivateve të naftës në tregun botëror, në krahasim me përllogaritjen e mëparshme shënojnë ulje mesatarisht: te benzina për 1,214 %, te nafta për 1,569 %, te vaji ekstra i lehtë për 1,616 % dhe te mazuti ulje për 2,745 %.

Kursi i denarit në raport me dollarin në periudhën e kaluar, sipas të cilës janë formuar çmimet në përllogaritjen e mëparshme, është më i ulët për 0,006%.

Çmimi i shitjes me pakicë i benzinës ЕUROSUPER BS-98 ulet për 2,00 den/litër, ndërsa çmimi i shitjes me pakicë i Vajit Ekstra të Lehtë për Amvisëri I(ЕL-1) ulet për 2,50 den/litër. Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës EUROSUPER BS-95, të EURODIZELIT (D-E V) dhe të Mazutit M-1 SU nuk ndryshojnë.

Nga data 18.3.2023, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

  • Benzinë motori EUROSUPER BS – 95 81,50 (denarë/litër)
  • Benzinë motori EUROSUPER BS – 98 83,50 (denarë/litër)
  • Naftë motori EURODIZEL BS (D-E V) 75,50 (denarë/litër)
  • Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) 74,00 (denarë/litër)
  • Mazut М-1 SU 39,779 (denarë/kilogram)

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.