Xhon Kenedi Mosoti: Shteti ka bërë hapa të mëdha ligjor në parandalimin e martesave të fëmijëve dhe praktikave që dëmtojnë gratë dhe vajzat

Xhon Kenedi Mosoti: Shteti ka bërë hapa të mëdha ligjor në parandalimin e martesave të fëmijëve dhe praktikave që dëmtojnë gratë dhe vajzat

Fondi për popullsinë e Kombeve të Bashkuara ka publikuar raport mbi gjendjen e popullsisë në botë për vitin 2020. Tema e këtij viti është praktika e dëmshme.

Despotovski: Me paratë tona nxisim bashkëpunim të kompanive dhe organizatave vendore me ato nga Ballkani Perëndimor

Despotovski: Me paratë tona nxisim bashkëpunim të kompanive dhe organizatave vendore me ato nga Ballkani Perëndimor

Ekonomia e Maqedonisë ka nevojë reale për mbështetje nga shteti, por ka edhe besim në procedurat që i realizon Fondi i Inovacioneve dhe Zhvillimit Teknologjik. Nuk konsideroj se dikush do t’i kushtojë kohë përgatitjes së investimit serioz nëse dihet se...

Ademi: Ndoshta do të përballemi me masa të njëjta nëse kemi situatë të këtillë edhe në shtator

Ademi: Ndoshta do të përballemi me masa të njëjta nëse kemi situatë të këtillë edhe në shtator

Viti shkollor 2019/2020 do të përfundojë me vendimin e Qeverisë që nxënësit të mos kthehen në bankat deri më 10 qershor. Nga mbyllja e shkollave dhe fakulteteve më 11 mars, sfida ishte se si të vazhdohet mësimi në distancë dhe...

Basuner: Shoqëria në Maqedoninë e Veriut ka treguar arsyeshmëri impresionuese

Basuner: Shoqëria në Maqedoninë e Veriut ka treguar arsyeshmëri impresionuese

Bashkëthemeluesi i Këshillit për Demokraci Politike, Kurt Basuner, në një intervistë për MIA-n foli për zhgënjimin e tij lidhur me Deklaratën e Zagrebit, duke kritikuar “qasjen transaksionale” të BE-së ndaj politikave në dëm të vlerave themelore të saj.

Shtatë rregullat e lumturisë

1- Mos urre askënd, sado që ka gabuar në hakun tënd.
2- Kurrë mos u shqetëso, sado të mëdha janë rritur brengat.

“I nderuar Mësues…djali im sot fillon shkollën”- Abraham Lincoln

Djali im sot fillon shkollën. Pas pak gjithçka do të jetë për të e çuditshme dhe e re, prandaj do të doja ta trajtonit butësisht. Është një aventurë që ai do ta marrë me vete nëpër të gjitha kontinentet. Të...

Tasi i pangopur i dëshirave njerëzore

Një mbret doli për shëtitjen e mëngjesit dhe rrugës takoi një lypës.

“Çfarë dëshiron?”, – e pyeti lypësin.

Lypësi qeshi dhe i tha: “Po më pyet sikur mund të ma plotësosh dëshirën!”

Të njohim veten

Një i urtë shkoi te një i dijetar i moçëm dhe i bëri këto pyetje, për çka mori këto përgjigje të sakta me përjashtim të njërës:

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni