ALAJDIN DEMIRI: Nëse partitë shqiptare nuk bashkëpunojnë rrezikohet humbja e disa komunave shqiptare

Zgjedhjet lokale që pritet të mbahen më 15 Tetor, do të jenë zgjedhjet më të veçanta që janë mbajtur deri më tani për shumë arsye. Fillimisht asnjëra parti shqiptare nuk e gëzon privilegjin se nuk ka konkurrencë, e dyta numri i kandidatëve shqiptar në shumë komuna do të jetë mbi katër, e treta hesapet në disa komuna kandidatëve shqiptar do tua prish LSDM- e Zaevit e cila në zgjedhjet e fundit morri shumë vota të shqiptarëve. Betejat kryesore brenda shqiptare do të fokusohen në Tetovë, Gostivar, Çair, Strugë dhe Dibër. Aktualisht komunat drejtohen nga kandidat të BDI-së dhe VMRO-DPMNE. Partitë shqiptare nuk janë të gatshme që para zgjedhjeve të konkurrojnë me kandidat të përbashkët, por lufta dhe pazarllëqet do të bëhen në raundin e dytë. Sa është kjo efikase dhe çfarë rrezikojnë partitë politike shqiptare për ZAMAN, flet analisti politik Alajdin Demiri. Sipas analistit politik Alajdin Demiri, nevojiten koalicione parazgjedhore. Sipas tij duhen koalicione parazgjedhore dhe duhet të merren vesh ku dhe si do të garojnë. Nëse i marrim komunat e Çairit, Kërçovës dhe Strugës, partitë shqiptare përveç BDI-së duhet të merren vesh se cila ku duhet të ketë kandidat për kryetar dhe duhet të ketë kandidat për kryesues këshilli. Partitë politike nuk bisedojnë me këtë logjikë, por bisedojnë me një urrejtje si ta mundim tjetrin. Prandaj këto zgjedhje faturën do ta paguajnë qytetarët. Partitë politike nuk kanë diçka esenciale çfarë do ofrojnë, por ato do mundohen që ta zhdukin njëra tjetrën. Egoizmi partiak do i rëndoj këto zgjedhje. Pres që këto zgjedhje të jenë reale demokratike tha Demiri.

Gylen: I domosdoshëm ngritja e komisionit hetimor ndërkombëtar

Një nga institucionet e rëndësishme “think tank” suedeze, Qendra për Liri e Stockholmit [SCF], vitin e kaluar ka publikuar një raport më fakte tronditëse për tentativën e grushtit të shtetit të vitit të kaluar në Turqi. Në raportin prej 191 faqesh me titull “15 Korriku: Grushti i shtetit i Erdoganit”, ajo ka publikuar dhe një intervistë me Fet’hullah Gylen, mendimitarin dhe dijetarin që jeton në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Veprimet që bëjnë të humbni respektin në vendin e punës!

Është e rëndësishme që të dimë sjelljet e duhura, të cilat na bëjnë të fitojmë respektin e kolegëve të punës. Mirëpo po aq të kujdesshëm duhet të jemi edhe me veprimet, që mund të lënë një përshtypje jo të mirë tek kolegët e punës. Ja disa prej gjërave që nuk duhet të bëni:

TETOVË: TRADITA E QETHJES SË DHENVE PO RUHET ME FANATIZËM

Në Maqedoni në disa zona malore akoma po ruhet tradita e qethjes së dhenve një traditë kjo e cila përcillet nga një gjeneratë tek tjetra. Kohët e fundit edhe pse blegtoria po shënon ulje, traditat vazhdojnë të ruhen sidomos në fshatrat e malësisë së Tetovës. Barinjtë në ato vende traditat shekullore nuk i kanë harruar dhe çdo vit i praktikojnë. Qethja e dhenve bëhet në kohën kur dallimi i temperaturës gjatë natës deh ditës është shumë i madh dhe kjo ndikon shumë tek dhentë dhe për këtë qëllim qethja bëhet në kohën e pranverës. Kjo periudhë është konkretisht stina e pranverës. Maqedonia njihet si një ndër qendrat e rajonit për ruajtjen e dhenve. Në fshatrat e malësisë së Sharit atmosfera e kësaj bëhet në mënyrë madhështore dhe mn organizime të ndryshme ku në pah bie mikpritja e miqve dhe shokëve nga vendet e ndryshme, pastaj për të gjithë shtrohet drekë me ushqime tradicionale të përgatitura nga vetë banorët e fshatit dhe konaku është i hapur për të gjithë dashamirët qofshin këta nga këto fshatra apo edhe nga rajonet tjera.

IMG 8219 dc6f9

BASHKË DO TË MUNDOHEMI TA KTHEJMË BESIMIN E QYTETARËVE TEK INSTITUCIONET PUBLIKE SHËNDETËSORE

Ministria e Shëndetësisë është një ndër ato ministri që njerëzit kërkojnë reforma të shumta. Ministria e shëndetësisë është në një situatë të degjeneruar dhe kërkon shumë punë dhe përkushtim. Problemi është deficiti i kuadrove të cilët perspektivën shohin vetëm jashtë shtetit. Shërbimi nëpër institucionet publike duhet të jetë në nivel më të mirë sidomos në ato institucione rajonale. Investimet kapitale, rritja e pagave, paketat e ndryshme për ti stimuluar specialistët, integrimi me një softuer sistemin shëndetësor. Të gjitha këto dhe shumë reforma tjera që pritet të bëhen në mjekësi më hollësisht do ti mësoni nga intervista ekskluzive që realizuam me ministrin aktual të Shëndetësisë Arben Taravari.

Please publish modules in offcanvas position.