Përfundoi Edicioni i XXIV i Festivalit Ndërkombëtar të Poezisë “Ditët e Naimit”

Përfundoi Edicioni i XXIV i Festivalit Ndërkombëtar të Poezisë “Ditët e Naimit”

Prej 15–18 tetor 2020, në Tetovë u mbajt Edicioni i XXIV i Festivalit Ndërkombëtar të Poezisë “Ditët e Naimit”. Përgjatë tri ditëve u mbajtën aktivitetete të shumta letrare, artistike, shkencore dhe kulturore.

Festivali poetik “Poetët e Rinj” – krenari e “Oeneumit”

Festivali poetik “Poetët e Rinj” – krenari e “Oeneumit”

FESTIVALI POETIK “POETËT E RINJ” – KRENARI E “OENEUMIT”

Mbrojtja e trashëgimisë kulturore – prioritet i lartë i ministres Stefoska

Mbrojtja e trashëgimisë kulturore – prioritet i lartë i ministres Stefoska

Mbrojtja e trashëgimisë kulturore, riparimi i dëmit nga projekti Shkupi 2014, rishikimi i Marrëveshjes kolektive, sigurimi i kushteve të punës për punonjësit kulturorë, kremtimi i dy jubileve – 50 vjetorit të vdekjes së Parashqevi Qiriazit dhe 100 vjetorit të lindjes...

Me respektimin e masave dhe në ambient të hapur, këtë vit pjesëmarrje e kënaqshme në Panairin e librit

Gjendja me koronavirusin sivjet ka qenë arsyeja për herë të parë Panairi i librit të mbahet në ambient të hapur. Organizatorët që për herë të parë përballen me këtë lloj krize nuk ka qenë e lehtë të organizojnë Panair njëjavor...

Me hapjen e arive të zgjedhura hapet edicioni i 60-të jubilar i “Verës së Ohrit”

Me hapjen e arive të zgjedhura hapet edicioni i 60-të jubilar i “Verës së Ohrit”

Ohri prej mbrëmë e deri më 30 gusht i jeton 28 ditët e saj të emocioneve që i sjell festivali “Vera e Ohrit”. Me ari të njohura në performancën e artistëve Marija Jeliq, Dario Di Vietri, Ivan Tomashev dhe Amanda...

Shënim i fillimit të rikonstruimit të lokalitetit Heraklea Linketis

Shënim i fillimit të rikonstruimit të lokalitetit Heraklea Linketis

Në lokalitetin arkeologjik Heraklea Linkestis në Manastir, do të mbahet konferencë për shtyp, me qëllim nisjen e punimeve të rikonstruksionit në lokalitein arkeologjik Heraklea Linkestis, mbështetur nga Bashkimi Evropian.

FILM I METRAZHIT TË SHKURTËR PËR FËMIJËT PRINDËRIT E TË CILËVE JANË NË BURG NË TURQI: NGUSHËLLIM

 SHKRIMTARI TURK MUHAMED SHABAN KA INÇIZUAR FILM ME METRAZH TË SHKURTËR ME TË CILIN TENTON QË TË NA OFROJË GJENDJEN SHPIRTËRORE TË FËMIJËVE TË VEGJËL PRINDËRIT E TË CILËVE JANË BURGOSUR NGA ANA E PUSHTETIT TURK.

Dy tituj të rinj të poetes tetovare Sadije Aliti

Dy tituj të rinj të poetes tetovare Sadije Aliti

Fillimi i korrikut solli edhe daljen në dritë të dy titujve të rinj të poetes Sadije Aliti. Dy botime të reja, dy vëllime poetikë në Prishtinë e Tetovë. Në edicionin e Shoqatës Kulturore “Ymer Prizreni” nga Prizreni u botua libri...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni