ART KLUBI, SINONIM I  KULTURËS DHE ARTIT SHQIPTAR NË MAL TË ZI

ART KLUBI, SINONIM I KULTURËS DHE ARTIT SHQIPTAR NË MAL TË ZI

Në mungesë të institucioneve kulturore shqiptare në Mal të Zi, “Art Club”-i shpeshherë konsiderohet si një institucion shkencor dhe kulturor i shqiptarëve në Malin e Zi.

Shqiptarët sot festojnë 28 Nëntorin – Ditën e Flamurit

Shqiptarët sot festojnë 28 Nëntorin – Ditën e Flamurit

Shqiptarët në mbarë botën sot e shënojnë 106 vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë dhe Ditës së Flamurit.

INTERVISTË | MEHMET PRISHTINA: ROLI I HASAN PRISHTINËS I PAKONTESTUESHËM NË THEMELIMIN E SHTETIT SHQIPTAR

INTERVISTË | MEHMET PRISHTINA: ROLI I HASAN PRISHTINËS I PAKONTESTUESHËM NË THEMELIMIN E SHTETIT SHQIPTAR

Intervistë eksklusive me stërnipin e Hasan Prishtinës, Mehmet Prishtina për ZAMAN SHQIP i cili na rrëfen për rolin dhe vendin që ka në historinë shqiptare Hasan Prishtina. Hasan Prishtina ka qenë aktivist shqiptar për autonominë e më pas pavarësinë shqiptare,

Entela Komnino: Retorika e Gjuhës Shqipe

Entela Komnino: Retorika e Gjuhës Shqipe

Entela Komnino studiuese, Shqipja si gjuhë retorike Deri në shekullin XVII me gjuha shqipe ka. Dr. Entela Komnino do të prezantojë një zbulim të shumëfishtë në Sesionin shkencor për 110 vjetorin e Kongresit të Manastirit. Ne siguruam përmbledhjen e tezave...

Koloni internacionale kërçovare e artit figurativ

Koloni internacionale kërçovare e artit figurativ

Në Institucionin Publik Qendra kulturore informative – Shkup, në Sallonin ekspozues – Imperial 2, sot do të hapet Kolonia internacionale kërçovare e artit figurativ 2018.

BEHARE NEZIRI: OENEUM, KA PUNUAR QË RINIA TË JETË MË AFËR LIBRITINTERVISTË | BEHARE NEZIRI: OENEUM, KA PUNUAR QË RINIA TË JETË MË AFËR LIBRIT

INTERVISTË | BEHARE NEZIRI: OENEUM, KA PUNUAR QË RINIA TË JETË MË AFËR LIBRIT

Shoqata e shkrimtarëve “OENEUM”, është themeluar para tre viteve si një vazhdimësi e një numri të madh të krijuesve të letrave shqipe që kishin punuar pa reshtur. Për të mësuar më shumë për historikun e kësaj shoqate dhe rolin që...

Fillon edicioni i dymbëdhjetë i Festivali Folklorik Ndërkombëtar "SKUPI"

Fillon edicioni i dymbëdhjetë i Festivali Folklorik Ndërkombëtar 'SKUPI'

Festivali Folklorik Ndërkombëtar "SKUPI" prej datës së sotme deri më 31 gusht do të mbajë edicionin e dymbëdhjetë me radhë me pjesëmarrje të grupeve folklorike nga disa vende të botës.

Karnavalet Ilire në Bozovcë të Tetovës

Karnavalet Ilire në Bozovcë të Tetovës

Lëkurat e përpunuara të kafshëve, maskat dhe kambanat, këto janë sinonim i karnavalit të përvitshëm Ilir, që mbahet në Bozovcë të Malësisë së Sharrit në Tetovë.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.