Ndërron jetë Esma Rexhepova

Ndërron jetë Esma Rexhepova

Pas një sëmundje të shkurtër dhe të rëndë në moshën 73-vjeçare ka ndërruar jetë këngëtarja dhe humanistja e njohur e Maqedonisë, Esma Rexhepova-Teodosievska.

U mbajt edicioni i 11 i ekspozitës mbarëkombëtare "Çmimi i Nëntorit", me rastin e festës kombëtare të 28 Nëntorit

U mbajt edicioni i 11 i ekspozitës mbarëkombëtare 'Çmimi i Nëntorit', me rastin e festës kombëtare të 28 Nëntorit

Në organizim të Shoqatës së Artistëve të Artit Figurativ "Draudacum" dhe me mbështetje financiare të Komunës së Gostivarit dhe Ministrisë së Kulturës, me rastin e festës kombëtare të 28 Nëntorit, në Gostivar u mbajt edicioni i 11 i ekspozitës mbarëkombëtare...

Gala koncert me rastin e 22 nëntorit – Ditës së Alfabetit të Gjuhës Shqipe

Gala koncert me rastin e 22 nëntorit – Ditës së Alfabetit të Gjuhës Shqipe

Mbrëmë në Manastir u mbajt një Gala koncert nën patronazhin e zëvendëskryeministrit Festim Halili.

Në Manastir do të shënohet Dita e Alfabetit Shqip

Në Manastir do të shënohet Dita e Alfabetit Shqip

Shqiptarët në Republikën e Maqedonisë sot e shënojnë Ditën e Alfabetit Shqip.

ITSHKSH boton tri vepra me rastin e përvjetorit të Institutit dhe 108 vjetorit të Kongresit të Manastirit

ITSHKSH boton tri vepra me rastin e përvjetorit të Institutit dhe 108 vjetorit të Kongresit të Manastirit

Në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve-Shkup, me rastin e nëntë vjetorit të Institutit, 108 vjetorit të Kongresit të Manastirit dhe 200 vjetorit të protestanizmit tek shqiptarët, ITSHKSH në bashkëpunim me Institutin e studimeve protestante dhe shqiptare, botoi...

Naim Frashëri, “apostull i shqiptarizmit”, rilindasi i përjetshëm

Naim Frashëri, “apostull i shqiptarizmit”, rilindasi i përjetshëm

“Ti Shqipëri më ep nder, më ep emrin shqipëtar, zemrën ti ma gatove plot me dëshirë dhe me zjarrë”

Edicioni i XX i Manifestimit Letrat Ndërkombëtar “Ditët e Naimit”

Edicioni i XX i Manifestimit Letrat Ndërkombëtar “Ditët e Naimit”

MANIFESTIMI “DITËT E NAIMIT” FESTË E KULTURËS SHQIPTARE

Çivning kafe: Përgjegjësia e elitave në pushtet - nga Shekspiri deri më sot

Çivning kafe: Përgjegjësia e elitave në pushtet - nga Shekspiri deri më sot

Në kuadër të shënimit të 400-vjetorit të vdekjes së Uilliam Shekspirit, Asociacioni i Çivning bursistëve në Maqedoni (MSAA) dje organizoi "Çivning kafe: Përgjegjësia e elitave në pushtet - nga Shekspiri deri më sot" në Dhomën Publike (Public Room) në Shkup.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni