"Othello" në Teatrin turk nga Shkupi në festivalin "Vojdan Çernodrinski"

"Othello" në Teatrin turk nga Shkupi në festivalin "Vojdan Çernodrinski"

Teatri turk me shfaqjen "Othello" sonte do të shfaqet në Festivalin e 52-të të teatrit të Maqedonisë "Vojdan Çernodrinski" në Prilep.

Mënyra se si buqeta e luleve të qëndrojë e freskët

Mënyra se si buqeta e luleve të qëndrojë e freskët

1.Nëse i prisni vet lulet, pritini nën këndin prej 45 gradësh. Duhet të keni kujdes që kërcejtë të mos jenë tepër të gjatë apo tepër të shkurtër, ndërkaq vazoja patjetër duhet të jetë më së paku dy të tretat e...

Çfarë duhet të dini përpara se të blini rroba të përdorura?

Çfarë duhet të dini përpara se të blini rroba të përdorura?

Rrobat tek tregu i të përdorurave nuk përben më ndonjë habi. Shumë prej nesh gjejnë këpucët, çantën, pantallonat që i duhen. Nëse vendos të shkosh dhe të blesh, më parë lexo disa rregulla që të duhen gjatë blerjes.

Të pathënat për “Tom & Jerry”, filmin e animuar fitues i Oscar-it

Të pathënat për “Tom & Jerry”, filmin e animuar fitues i Oscar-it

Breza të të re e kanë parë e janë rritur me aventuarat e tyre aq interesante e të këndshme. Bëhe fjalë për filmin Tom & Jerry, personazhet më të dashur të fëmijëve, por jo vetëm.

Kushte për të pasur respektin e të tjerëve

Kushte për të pasur respektin e të tjerëve

Jemi në garë të vazhdueshme, me veten, të tjerët, objektivat që duam të arrijmë , por një kërkese që duhet të jetë patjetër e plotësuar eshte respekti i ndërsjelltë.

Festivali ndërkomëtar i gjuhës IFLC Francë sonte në ora 20:30 (VIDEO)

Festivali ndërkomëtar i gjuhës IFLC Francë sonte në ora 20:30 (VIDEO)

Festivali ndërkombëtarë i gjuhëve, IFLC 2017 Francë, do të emitohet sonte në ekranet televizive të MC EU.

E njëjta do të emitohet edhe në rrjetin drejtpërdrejt të Youtube. Anëtarësohuni tani dhe mos e lëreni pa e ndjekur! youtube.com/intFLC 

Tradita e qethjes së dhenve në malësinë e Tetovës (VIDEO)

SPECIALE: Tradita e qethjes së dhenve në malësinë e Tetovës (VIDEO)

Në Maqedoni në disa zona malore akoma po ruhet tradita e qethjes së dhenve një traditë kjo e cila përcillet nga një gjeneratë tek tjetra. Kohët e fundit edhe pse blegtoria po shënon ulje, traditat vazhdojnë të ruhen sidomos në...

Ekspozitë e Ilirjan Beqirit dhe Bashkim Mexhitit në Sofje

Ekspozitë e Ilirjan Beqirit dhe Bashkim Mexhitit në Sofje

Në Qendrën kulturore informative të Republikës së Maqedonisë në Sofje mbrëmë u hap ekspozita "Lirikë dhe gjurmë ekspresive" nga piktorët akademikë Ilirjan Beqiri dhe Bashkim Mexhiti. Para përfaqësuesve dhe publikut të shumtë nga kori diplomatik, ekspozitën e hapi drejtori i...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.