Sekretari Aziri pjesë e takimit ministror në Mal të Zi, mbi projektin "Edukimi për Holokaustin"

Sekretari shtetëror në Ministrinë e Kulturës të Republikës së Maqedonisë së Veriut, z.Valmir Aziri mori pjesë në takimin ministror në projektin Edukimi për Holokaustin dhe mirëkuptimi ndërkulturor në Evropën Juglindore: rinovimi i Pavijonit të ish-Jugosllavisë në Aushvic-Birkenau i cili mbahet...

Ekspozitë e punëtorive kreative për fëmijë me autizëm

Ekspozitë e punëtorive kreative për fëmijë me autizëm

Në kuadër të projektit “Art për të gjithë” dhe me rastin e shënimit të Ditës ndërkombëtare të personave me autizëm, Galeria kombëtare e Maqedonisë të enjten në Çifte hamam do të hapë ekspozitën “Pranverë, verë, vjeshtë, dimër…dhe përsëri pranverë”, ndërsa...

Ansamblit Shtetëror i Këngëve dhe Valleve Shqipe, me drejtor të ri

Ansamblit Shtetëror i Këngëve dhe Valleve Shqipe, me drejtor të ri

Sekretari shtetëror në Ministrinë e kulturës të Republikës së Maqedonisë së Veriut, z.Valmir Aziri priti në takim drejtorin e sapoemëruar të Ansamblit Shtetëror të Këngëve dhe Valleve Shqipe në Republikën e Maqedonisë së Veriut, z. Jeton Pustina.

NË TETOVË U MBAJT EDICIONI III I MANIFESTIMIT LETRAR NDËRKOMBËTAR 'SHTIGJE POETIKE'

NË TETOVË U MBAJT EDICIONI III I MANIFESTIMIT LETRAR NDËRKOMBËTAR 'SHTIGJE POETIKE'

 Shoqata për kulturë dhe art “Tradita” dhe Gjimnazi “7 Marsi” – Tetovë, me rastin e 21 marsit – Ditës Botërore të Poezisë e organizuan Edicionin III me radhë të manifestimit letrar ndërkombëtar “Shtigje poetike”.

SHOQATA TRADITA SHËNON DITËN BOTËRORE TË POEZISË

SHOQATA TRADITA SHËNON DITËN BOTËRORE TË POEZISË

Shoqata për kulturë dhe art “Tradita”, në bashkëpunim me Gjimnazin “7 Marsi”-Tetovë, do ta organizojnë edicionin III të manifestimit letrar ndërkombëtar “Shtigje poetike”.

Rejan Etemi: ARTI KA PERSPEKTIVË, SEPSE NJERËZIT GJITHNJË E MË TEPËR PREFEROJNË PIKTURËN

REJAN ETEMI: ARTI KA PERSPEKTIVË, SEPSE NJERËZIT GJITHNJË E MË TEPËR PREFEROJNË PIKTURËN

Bisedë me Rejan Etemi, artisti që vepron në Prishtinë, vjen nga Tetova, ndërsa ekspozon në Shkup, Prishtinë, Tiranë dhe në shumë vende evropiane.

ART KLUBI, SINONIM I  KULTURËS DHE ARTIT SHQIPTAR NË MAL TË ZI

ART KLUBI, SINONIM I KULTURËS DHE ARTIT SHQIPTAR NË MAL TË ZI

Në mungesë të institucioneve kulturore shqiptare në Mal të Zi, “Art Club”-i shpeshherë konsiderohet si një institucion shkencor dhe kulturor i shqiptarëve në Malin e Zi.

Shqiptarët sot festojnë 28 Nëntorin – Ditën e Flamurit

Shqiptarët sot festojnë 28 Nëntorin – Ditën e Flamurit

Shqiptarët në mbarë botën sot e shënojnë 106 vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë dhe Ditës së Flamurit.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni