Kushte për të pasur respektin e të tjerëve

Kushte për të pasur respektin e të tjerëve

Jemi në garë të vazhdueshme, me veten, të tjerët, objektivat që duam të arrijmë , por një kërkese që duhet të jetë patjetër e plotësuar eshte respekti i ndërsjelltë.

Ja 12 mënyra për të fituar respektin që meritoni:

1. Përpiqu për veten dhe të tjerët

Edhe të rriturit mund të abuzohen verbalisht apo keqtrajtohen. Çohu me qëndresë dhe tregoji njerëzve se kjo sjellje është e papranueshme. Mos u bëj bashkëpunëtore në heshtje për gjërat që të shqetësojnë.

2. Përgjigju – Mos reago

Të lidhesh me emocionet e tua është diçka pozitive dhe e fuqishme. Mos reago në momente konfuzioni dhe trishtimi. Jepi vetes kohë të përpunosh ndjenjat në një mënyrë që të përgjigjesh në një mënyrë të shëndetshme.

3. Thuaj shpesh “Jo”.

4. Mos harxho kohë nga koha e askujt.

5. Përcakto kodin tënd të moralit dhe jeto sipas tij.

6. Respekto kodin moral të njerëzve të tjerë.

7. Trajtoji njerëzit me mirësjellje dhe në mënyrë të barabartë.

8. Ji i sinqertë. Ruaj kufijtë e tu.

9. Mos u merr me thashetheme.

10. Kërko falje atëherë kur e ndjen.

11. Jepi prioritet veprimit/veprave.

12. Qëndroji angazhimeve. Mbaje fjalën.

Please publish modules in offcanvas position.