Kiev mbylli rrugët ajrore për aeroplanët rus

Kiev mbylli rrugët ajrore për aeroplanët rus

Udhëheqësi  ukrainase e cila vazhdon përleshjet në nivel të ulët me Rusinë, vendosi që t'i mbyll të gjitha rrugët ajrore për aeroplanët rus.

Tani më të gjitha rrugët ajrore qoftë ato zyrtare apo private, përfshirë këtu edhe ato transite nuk do të mund ta përdorin rrugën ajrore të Ukrainës. Kryeministri i Ukrainës Arsenij Jatsenjuk theksoi se këtë vendim ta kenë marr në Këshillin e Ministrave. Kiev më parë i kishte ndaluar fluturimin e të gjitha kompanive ajrore të Rusisë për në Ukrainë. Pas kësaj edhe udhëheqësit e Moskës kishte ndaluar fluturimet kargo dhe transit për në Ukrainë.

Ndalesa e fundit e Kievit që erdhi menjëherë pas rënies së një aeroplani rus nga ana e Turqisë tërhoqi shumë vëmendje.