Zbulimi i vitit!

Zbulimi i vitit!

Një grup shkencëtarë në SHBA- gjetën zgjidhje për rënien e flokëve. Ilaçi që përmban lëndë aktive të  Ruxolitinib, eksperiment ky i zhvilluar në Universitetin Yale, arriti që të mbin përsëri qime prej flokëve, vetullave dhe qerpikëve të rënë.

Ekipi nën mbikëqyrjen e Dr. Brittany Craiglow, ilaçin e përdorur për shërimin e sëmundjeve të indeve të eshtrave e prodhoi përsëri për përdorim sipërfaqësor. Tek të sëmurit me flokë, vetulla dhe qerpik të rënë, në një atmosferë laboratori ky ilaç u aplikua për 12 javë. Në testet e bëra u vërejt që ilaçi i aplikuar në sipërfaqet me qime të rëna të njëjtët filloi përsëri t'i gjallëroj. Ekipi i Universitetit Yale, ilaçin që akoma nuk është parë të ketë ndonjë ndikim anësor vazhdon ta testoj edhe më tej. Ekspertët e ilaçeve janë të mendimit se ilaçi për kohë të shkurtër do të vazhdoj edhe me prodhim seri.