Kukan: Maqedonia në gjendje të rëndë

Eurodeputeti sllovak Eduard Kukan pas debatit të djeshëm në Parlamentin Evropian dhe votimi i sotëm për Rezolutën për Republikën e Maqedonisë i ka kërkuar BE-së ti japë mbështetje vendit që ta përballojë krizën e refugjatëve.

UNESKO: Mbi 63 milionë vajza nuk shkojnë në shkollë

Organizata e Kombeve të Bashkuara për arsim, shkencë dhe kulturë (UNESKO) kumtoi se mbi 63 milionë vajza në mbi 200 vende në mbarë botën nuk shkojnë në shkollë dhe se vajzat çdoherë të parat anashkolohen në arsim.

ROLI I GRUAS NË MISIONET PAQËSORE

Në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Maqedonisë, u mbaj konferenca me temë “gratë në proceset paqësore” ku merrnin pjesë përfaqësues të korit diplomatik, përfaqësues të organizatës për Studime të Sigurisë dhe Zhvillim, në Tetovë dhe organizatave tjera.

Bosnjë-Hercegovina sot festoi 24 vjetorin e pavarësisë

Një marsi, Dita e Pavarësisë së Bosnjë-Hercegovinës është një ditë historike. Në referendumin e organizuar para 24 vjetësh, 64 për qind e banorëve të këtij shteti u deklaruan për pavarësi. Por, dilemat vazhdojnë.

Please publish modules in offcanvas position.