Nënkoloneli Alkan: Nëse 22 mijë persona ishin anëtar të organizatës, atëherë përse të gjithë këto nuk morën pjesë në ngjarjet e 15 korrikut

Nënkoloneli Mehmet Alkan, i cili u dëbua nga forcat e armatosura turke ka treguar detaje shumë të rëndësishme për dëbimet nga forcat e armatosura turke.  

Ushtarët që janë në listën e të arrestuarve një pjesë e atyre ushtrave janë në detyrë në  El Babë. Koloneli Alkan, në një emision televiziv deklaroi që dëbimi i 22 mijë ushtarëve 90%, prej tyre fare nuk kanë lidhje me grusht-shtetin ose me ndonjë organizatë. Koloneli Alkan, këtë e shpjegoi me shembull shumë të qartë. I dëbuari nga Forcat e armatosura turke Alkan, ndodhitë pas 15 korrikut i shpjegoj në këtë mënyrë :
Unë çdo herë po bëjë një pyetje, por nuk po marrë dot përgjigje. Në të dhënat zyrtare të shtetit është deklaruar që 511 mijë persona janë marrë në pyetje dhe janë arrestuar si shkak të anëtarësimit në një organizatë terroriste.  Unë pyes, mirëpo nga kjo që deklarojnë  sa persona atë natë kanë marrë pjesë në grushtet?
Sipas të thanave zyrtare në natën e grusht-shtetit kanë marr pjesë më pak se 1000 mijë ushtarë.  Nëse ushtarët kanë qenë pjesë e një organizate terroriste dhe ajo organizatë ka bërë grushtet atëherë shtrohet pyetje se  pse këto persona nuk kanë marr pjesë ? A nuk duhet edhe këto të marrin pjesë në këtë puç ?
Forcat e armatosura Turke prodhojnë terrorist sipas logjikes të tyre!
Në deklaratën e fundit të ministrit Hulusi Akar, i cili deklaroi se me përjashtim të  xhandarmërisë dhe rojës bregdetare, 16 mijë e 540 persona janë dëbuar nga ministria e mbrojtës. Sikur ti llogarisim edhe 6-7 mijë persona  nga xhandarmëria numri do të arrijë 22 mijë ushtarë. Janë në përgatitje e sipër për arrestimin edhe të 9 mijë persona, mirëpo tash janë në pritje. A e dini pse janë në pritje ? Neve nuk mundemi për një here ti marrim  9 mijë persona, por pasi nuk mundi  menjëherë do ti marrim nga  100 persona dhe ndoshta deri tani kanë marr disa persona ndërsa për të tjerët janë në pritje. Nga ana tjetër një pjesë e këtyre janë në detyrë ushtarakë ne El Bab, ose në ndonjë vend tjetër. Veçanërisht këto nuk i marrin për arsye sepse kanë nevojë për këto ushtarë. Pra kemi një situatë shumë të çuditshme, nëse njeri prej këtyre ndërron jetë do të trajtohet si Dëshmor i kombit, nëse nuk vdes dhe kthehet në vend do të trajtohet si një terrorist.  Kjo gjë a ka logjikë?
Në seancat e gjykimit tim, njëri nga dëshmitarët tha: “ Njeriu veteran i luftës ka humb dy këmbët dhe është në shërim në spital, por në të kemi zbuluar që ka përdor programin Bylock për këtë arsye donim  ta dëbojmë prej ushtrisë, nuk e dëbuam,  por e pensionuam” tha ai. Si mundet një njeri që ka humbur të dyja këmbët, krahët për shtetin e vet të jetë terroristë ose anëtarë i një organizate?  Edhe një herë dua të deklarojë që 90% e atyre që janë dëbuar nga forcat e armatosure nuk kanë fare lidhje me puçin.