PSP për rastin Monstra: Mundemi të dëgjojmë deri në 15 dëshmitarë në ditë

PSP ka reaguar lidhur me faktin që pala mbrojtëse e të akuzuarave në vend që të thirrin dëshmitarët të cilët tashmë ishin dëgjuar në procedurën e parë, kanë thirrur edhe dëshmitarë të rinj.

Për dëshmitarët e rinj, duhet që paraprakisht të deklarohen PSP-ja edhe gjykata.I pari në bankën e dëshmitarit u ul një tregtarë i cili u lut paraprakisht që të dëgjohen dëshmitë sa më shpejt, pasi siç theksoi ai kishte mbyllur lokalin për të arritur në kohë për të dhënë dëshminë.Mirëpo, pas reagimit të PSP-së se nuk mundet i njëjti të dëshmojë, pasi ishte në listën e dëshmitarëve që njëherë kishin dëshmuar. I njëjti u lirua.Në seancën e sotme do të dëshmojnë vetëm dy dëshmitarë. Familjarët e viktimave dhe të peshkatarit nga Creshova nuk ishin të pranishëm. Në procedurë është dëshmitari, një bujk,  që ishte duke punuar tokën afër liqenit të Smilkovës ditën e vrasjes të vitit 2012. Gjithashtu në seancën e sotme dëshmitari Ramadan Murati, i propozuar nga pala mbrojtëse e të akuzuarave është duke dëshmuar, i njëjti ka qenë punëtorë i të akuzuarit Fejzi Aziri, i cili ka dëshmuar se ditën kritike, gjegjësisht më 12.04.2012, ka qenë në punë deri në ora 20.00, por nuk kishte hasur peshkatarë të rinj afër liqenit ku kishte ndodhur vrasja.