Takim: Osmani – Која: Paragjykimet etnike në gjyqësor në fokus

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropaine, Bujar Osmani realizoi takim me ambasadorin e Misionit të OSBE-së, Klemens Koja.

Osmani dhe Koja biseduan për mënyrën dhe metodologjinë për zbatimin e proektit për statistikat dhe analizë kualitative të vendimeve gjyqësore, për përcaktimin e objektivitetit të paragjykimeve sipas përkatësisë etnike të të akuzuarve, me qëllim të vërtetohet objektiviteti dhe joselektimin në punën e gjyqeve. “Ky proekt në veqanti është i rëndësishëm për shkak që do të ketë sukses të jashtëzakonshëm në përacktimin e prirjeve eventuale dhe subjektivizëm të gjyqtarëve në shoqërinë tonë, pa paragjykime”, theksoi Zëvendëskryeministri Osmani në takim, duke shtuar që projekti parasheh analizë statistikore, ku lëndë e përpunimit do të jenë rastet e njejta ose të ngjajshme të akuzave, si dhe do të analizohen lartësit e gjykimeve dhe statistikat e tyre lidhur me përkatësin etnike të të gjykuarve.

Në takim, u hapën temat lidhur me fushat e bashkëpunimit në kuadër të proektve të finansuara nga ana e OSBE-së, në lidhje me zabatimin e Marrëveshjes kornizë të Ohrit për kohezim social, formimin e Këshillave ndëretnik në komuna, organizimin e debateve publike të cilat promovojnë çështje të përgjithshme ndëretnike dhe kohezim ndëretnik, si dhe evaulim dhe revizion të Strategjisë për arsim integrues. Gjithashtu, Zëvendëskryeministri Osmani dhe Ambasadori Koja biseduan edhe për zgjedhjet e sukseshme presedenciale të cilat ishin fer, demokratike dhe me atmosfer konkuruese, si shprehje e rënësishme për pjekuri politike dhe demokratike të shtetit ,ku Osmani shprehi gatishmëri të plotë për pranimin e të gjitha vërejtjeve dhe rekomandimeve nga ana e OSBE-së, i detyruar për impelentimin e tyre në kohë para mbajtjes së zgjedhjeve të ardhshme.

Please publish modules in offcanvas position.