Gjykata Evropiane për të drejtat e njeriut, e konfirmoi shkeljen e të drejtave të njeriut për turqit e deportuar nga Moldavia.

Sipas vendimit të Gjykatës, Moldavija është e detyruar të paguajë nga 25 mijë euro për ankesë

 Pas grusht-shtetit të dështuar më 15 Korrik 2016, ambasadori i Turqisë në Moldavi parashtroi padi për anëtarët e organizatës së lëvizjes Gylen të mësuesve në shkollën “Orizont”. Pas padisë policia e Moldavisë së bashku me organizatën e zbulimit të Turqisë dhe aplikuesin e ankesës Jasin Ozdil, deportoi 7 mësues në Mars të 2018.
 Arsyetimi për depërtimin:  Kërcënim për sigurinë nacionale
Personat e  deportuar para se të ndodh deportimi i papritur parashtruan kërkesë për status të emigrantit por kërkesa u ishte refuzuar, më vonë  të njëjtët persona me arsyetimin “ kërcënim për sigurinë nacionale “ janë deportuar.  Aplikuesit më mënyrë të padrejtë janë paraburgosur për shkak të zgjedhjes së tyre politike, pa mundësi për ankesë dhe pa mos u dhënë asnjë informatë familjeve të tyre.

Please publish modules in offcanvas position.