Dimitrov-Byrnes: Të shfrytëzohet momenti për krijimin e perspektivave të reja

Ministri i Jashtëm, Nikolla Dimitrov u takua sot me ambasadoren e sapoemëruar të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Kate Marie Byrnes, e cili dorëzoi kopjet kredencialeve për emërimin e saj si ambasadore e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Republikën e Maqedonisë së Veriut, .

Ministri Dimitrov, duke i uruar ambasadore Byrnes një mirëpritje dhe sukses të përzemërt në kryerjen e postit të tij, shprehu shpresën se trendi jashtëzakonisht pozitiv i marrëdhënieve midis dy vendeve miqësore do të vazhdojë të zhvillohet me sukses gjatë mandatit të saj.

“Vini në kohën e mundësive. Ne kemi bërë shumë në drejtim të përmbushjes së qëllimeve tona kryesore strategjike, edhe pse ende ka punë. Përparimi ynë do të na mundësojë që të ndikojmë pozitivisht në rrugën evropiane dhe euroatlantike të rajonit “, tha ministri Dimitrov.

Ministri falënderoi për mbështetjen e vazhdueshme dhe të vendosur të Shteteve të Bashkuara për realizimin e aspiratave euroatlantike të vendit tonë, me shpresën se do të vazhdojë me intensitet të pandryshuar në të ardhmen.

Ambasadori Byrnes u shpreh e kënaqur me mundësinë e punës dhe kontribut personalisht për forcimin e marrëdhënieve midis dy vendeve. Në këtë drejtim, ajo theksoi: “Progres i dukshëm është bërë në Maqedoninë e Veriut. Është e rëndësishme të përdorim këtë moment për të hapur mundësi dhe perspektiva të reja për shtetin”.