Nënshkruhet marrëveshje për udhëtim pa viza në mes Maqedonisë së Veriut dhe Ukrainës

Ministri i Jashtëm, Nikolla Dimitrov dhe ambasadorja e Ukrainës, Natalija Zardrozhnjuk sot nënshkruan marrëveshje për udhëtim pa viza në mes të dyja vendeve.

Siç njoftojnë nga MPJ, marrëveshja do të rregullojë mënyrën dhe vendosjen e praktikës të regjimit pa viza mes Maqedonisë së Veriut dhe Ukrainës (pa asnjë dokument si kusht për hyrje) dhe do të mundësojë shtetasve të të dy vendeve, që kanë dokumente biometrike të qëndrojnë në vendet përkatëse nga 90 deri 180 ditë.

“Kjo marrëveshje pritet të jep kontribut për intensifikimin e bashkëpunimit, sidomos në planin ekonomik, si dhe zhvillimit të turizmit”, thonë nga MPJ.

Në takimin mes Dimitrovit dhe Zardroshnjuk, përveç nënshkrimit të marrëveshjes është diskutuar edhe për çështje aktuale me interes të përbashkët

Please publish modules in offcanvas position.