Spasovski: Rasti " Zhvatja do të pastrohet deri ne fund"

Puna është duke u intensifikuar me urdhër të Prokurorisë Publike për Krim të Organizuar dhe Korrupsionit për të pastruar plotësisht rastin “Haraçi”. Kjo është shumë e rëndësishme për shtetin dhe tregon se institucionet kanë kapacitete serioze. As në këtë rast, as në ndonjë rast tjetër, nuk ka asnjë mundësi për mbrojtje të askujt, tha Ministri i Brendshëm, Oliver Spasovski në një intervistë për AIM-në.

Ai theksoi se një seri veprimesh janë ndërmarrë për t’iu përgjigjur të gjitha pyetjeve në hetim, por se më shumë informacion nuk mund të ndahen pasi hetimi po vazhdon.

“Sidoqoftë, një gjë është e sigurt dhe siguroj gjithashtu opinionin që ky rast do të pastrohet plotësisht dhe se pavarësisht se kush është i përfshirë në një rast të tillë – qoftë ai person politik, a është ndonjë personazh publik apo qytetar i zakonshëm, dhe kush ka marrë pjesë në aktivitete të tilla do të sanksionohen plotësisht, do të sillen para drejtësisë”, theksoi Spasovski.

Ai konsideron se rasti “Haraçi” duhet të jetë një motiv edhe më i madh që Prokurori Publike dhe gjykatat të vendosen më në fund për mbrojtjen e interesave të shtetit dhe një motiv shtesë për qytetarët për të raportuar raste të tilla