Debat për Marrëveshjen e Prespës dhe mësimet që dolën prej saj

Panel debat i titulluar “Marrëveshja e Prespës – mësimet e dala gjatë negociatave diplomatike dhe perspektiva ndërkombëtare” do të mbahet sot në Ministrinë e Punëve të Jashtme.

Debati mbahet në kuadër të shkollës rajonale për diplomaci 2019: “Ndërtimi i urave përmes zgjidhjes së konflikteve në shtetet baltike”, që[ nga datave 6 deri më 9 tetor e organizon MPJ dhe DFondacioni “Fridrih Ebert” – Shkup me përkrahje të Zyrës Federale të Punëve të Jashtme në Gjermani.

Në debat do të flasin Ministri i Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov, euromabasadorti Samue Zhbogar dhe profesoresha Mrinela Kopa nga Universiteti në Athinë dhe ish anëtare e Parlamentiti Evropian.

Pjesëmarrësit e Shkollës së Diplomacisë Rajonale janë përfaqësues të vendeve të rajonit, respektivisht të vendeve që përbëjnë të ashtuquajturin “Procesin e Berlinit”, si dhe përfaqësuesit e sektorit të OJQ-ve. Shkolla e Diplomacisë Rajonale 2019 është një mundësi për të diskutuar çështje që janë të rëndësishme për bashkëpunimin rajonal, veçanërisht komponentin rinor të këtij bashkëpunimi. 

Please publish modules in offcanvas position.