Kodi Zgjedhor, Zaevi mbetet i vetëm për një njësi zgjedhore

Kryeministri Zoran Zaev vazhdon të nxisë nismën për ndryshimin e modelit zgjedhor nga model me gjashtë në një njësi zgjedhore por vazhdimisht përsërit se ai dhe partia e tij nuk janë iniciator. Ai beson se në Kuvend mund të krijohet shumica e nevojshme për këto ndryshime. I pyetur nëse mund të sigurohen edhe votat me Badenter, Zaev deklaroi.endoj se ka. Unë nuk jam iniciator dhe tani që them “mendoj se ka” nuk jam shumë i sigurtë. Partia më e madhe me më shumë vota nga bashkësitë është BDI por mendoj se në Kuvend jam 23 vetëm shqiptarë kurse BDI-ja ka 10 deputetë. Pastaj janë edhe bashkësitë më të vogla.Nëse vjen deri te votimi në Parlament unë shpresoj që kjo do të bëhet me konsensus por nëse nuk është me konsensus, në cilëndo formë, socialdemokratët do të votojnë për këtë ndryshim të modelit zgjedhor”-tha Zoran Zaev, kryetar i LSDM-së.