Zaev: Ne jemi kryesues të konceptit 50-50 të përfaqësimit të grave në politikë

Ne jemi kryesues edhe të konceptit 50-50 të përfaqësimit të grave në politikë, jo si numër, por si cilësi. Dhe kur nëse jo sot, më duhet të them se jam në anën tuaj. Në listat e ardhshme zgjedhore LSDM-ja do t’i ketë 50-50, barazi të plotë, kumtoi lideri i LSDM-së dhe kryeministri Zoran Zaev në tribunën e sotme të Forumit të gruas së LSDM-së nën moton “20 vjet hapërojmë në rrugën e barazisë”.

Ai theksoi se nevojitet zbatim i plotë i Konventës së Stambollit, të ketë më shumë gra në pozitat drejtuese.

“Para 20 vitesh ishim ambiciozë kur kërkonim kuota për përfaqësim, por ia dolëm. Prandaj edhe sot bëj thirrje të vazhdojmë të jemi ambiciozë sepse kemi qëllim i cili akoma nuk është realizuar por është i arritshëm. Le të vazhdojmë të jemi ambiciozë, sërish të jemi të drejtë dhe ta realizojmë përfaqësimin 50-50. Të jemi të parët sërish, pasi nuk kemi kohë për të pritur. Pasi është turp që koleget tona të reja duhet të kalojnë përmes stereotipave si dhe akuzave të njëjta përmes së cilave kaluam edhe ne para 10 vitesh”, porositi zëvendëskryetarja e LSDM-së dhe ministre e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska.

Koordinatorja e Forumit të grave të LSDM-së, Snezhana Kaleska Vançeva theksoi se gratë – socialdemokrate dëshirojnë shoqëri në të cilën në mënyrë të barabartë, pa diskriminim do të krijohen të gjitha politikat dhe do të sigurohet shoqëri e sigurt humane të personave të qeshur.

Ajo duke iu drejtuar grave në tribunë, tha se ato çdo ditë duhet të mbrohen nga propaganda të ndryshme, në të cilën fillimisht gjykohet pamja e gruas ndërsa më pas esenca e saj. .