Çmimi Nobel për literaturë bojkotohet nga shume shtete

Maqedonia iu bashkua bojkotit të ndarjes së Çmimit Nobel për literaturë, shkrimtarit kontravers Peter Handke.

Shumica e vendeve nga Ballkani e bojkotuan ndarjen e Çmimit nobel për shkak se Handke, gjatë viteve e nëntëdhjeta ka përkrahur Sllobodan Milloshqeviqin dhe ka mohuar gjenocidin në Srebrenicë. 

Maqedonia iu bashkua bojkotit të ndarjes së Çmimit Nobel për literaturë, shkrimtarit kontravers Peter Handke.

Shumica e vendeve nga Ballkani e bojkotuan ndarjen e Çmimit nobel për shkak se Handke, gjatë viteve e nëntëdhjeta ka përkrahur Sllobodan Milloshqeviqin dhe ka mohuar gjenocidin në Srebrenicë