Listat me emrat e deputetëve dorëzohen deri me 12 mars

Deri më 12 mars në mesnatë partitë duhet t’i dorëzojnë listat zgjedhore për gjashtë njësitë zgjedhore për zgjedhjet e ardhshme të parakohshme parlamentare, të cilat duhet të mbahen më 12 prill, në pajtim me librin e afateve, të cilin e publikoi Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve për aktivitetet në prag të zgjedhjeve. Kuadro të dëshmuara, nga partitë do të jenë bartës të listave zgjedhore, të cilat ende nuk kumtohen zyrtarisht, por edhe persona të rinj paralajmërojnë partitë nëpër listat, të cilët këto ditë i përpilojnë listat zgjedhore për zgjedhjet e ardhshme.

Pushteti dhe opozita tashmë kanë paralajmëruar deri kur planifikojnë t’i publikojnë bartësit e listave, por edhe kandidatët tjerë për deputetë. LSDM planifikon emrat t’i publikojë pas Kongresit, i cili duhet të mbahet në periudhën prej 8 deri 12 mars, ndërsa VMRO-DPMNE bartësit e listave do t’i publikojë më 5 mars, ndërsa kandidatët tjerë më vonë deri më 10 mars.

Në LSDM ka filluar procedura rreth kandidimit të kandidatëve të ardhshme për deputetë, ndërsa bartësit e listave do të jenë të njohur në mars, kur duhet të mbahet Kongresi i partisë.

Zëdhënësi Kostadin Kostadinov dje, tha se Kongresi duhet të mbahet prej 8 deri 12 mars dhe se nuk është falënderuese të spekulohet me informata të ndryshme.

Please publish modules in offcanvas position.