Legjenda e futbolit turk Hakan Shukur për EuroNjuz është përgjigjur në pyetjet: Pse hyre në politike ? Çfarë lidhje ke me Gylenin ? A je vozitës i mirë?

Pas përfundimit të karrierës futbollistike e mbushur me rekorde Hakan Shukur, vendosi që rrugën e tij ta vazhdojë në politikë. Ai në vitin 2011 ishte zgjehdur deputet nga partia e Erdoganit AKP, por qarkullonin zëra se ai do të bëhet ministër për sport. Megjithatë karriera e tij politike nuk zgjati shumë sikurse karriera e tij futbollistike. Fillimisht dha dorëheqje nga partia, dhe më pas e lëshoi Turqinë duke theksuar se nuk mund të durojë kërcënimet dhe presionet.

Hakan Shukur, është përgjigjur në pyetjet e Euronjuz, për akuzta ndaj tij, keqardhje për të shkuarën, shpresë për të ardhmen, ëndrra. Pse hyre në politikë ? Çfarë thotë për akuzat për pjesëmarrrje në grusht-shtetin ? Si është lidhja e tij me Fetullah Gyenin ? A  është i shqteësuar për sigurinë e familjes së tij ?Çfarë ka bërë pasi I është marrë prona dhe çfarë dëshiorn të bëjë më tutje.

“Nuk dëshiroja të futem në politikë por më është bërë presion “

Duke ptencuar se  pasi e ka braktisur  futbollin aktiv,  ka marrë licencë trajneri dhe nuk ka menduar për politikë. Shukur ka sqaruar se pse ka hyrë në Parlament me fjalët “ kryeministri në atë periudhë insistoinë atë se më duhet, kasha presion”. Shukur thekson se ofertën eka pranuar sepse i është premtuar se do të realizohen një numër I madh I projekteve sportive në lidhje me futbollin, por nuk mu desh shumë kohë q ëtë kuptojë se këyo ishin vetëm premtime boshe. Në fakt kuptova se politika e shfrytëzon imazhin tonë, reputacionin tonë- deklaroi Shukur.

Personalitetet e njohura  në secilën fushë janë të dëshirueshëm nga ana e politikanëve. Kisha prauar shumë oferta: kryetar, zëvendës, ministër për sport . besimi jonë u prish më 17-25 dhjetor thotë Shukur duke rikujtuar në mungesën e studimit të ministrave.

Duke theksuar se ka marrë kërcënime pas dorëheqjes, Shukur potencon se vendi i punës të bashkëshortës së tij është goditur, se të punësuaritkanë qenë të keqpërdorur dhe për atë vendosën q ëta lëshojnë vendin.

Ata të ciëlt atëherë heshtën tashmë e kanë kuptuar se sot është vonë. Turqia është shtet kua ata tashmë i studiojnë gabimet e sistemit quhen terrorist

Megjithatë Hakan Shukur akoma e ruan shpresën për të ardhmen.

E dua shtetin tim, popullin tim, flamurin tim, të gjitha vlerat e mija ka shtuar Shukur. Duket se sikur na është thënë dicka për vlerat tona të bisedojmë me njerëz të cilët fshihen pas këtyre vlerave dhe bëjnë akte të dhunës.

Çfarë lidhje ke me Fetullah Gylenin ?

Duke rikujtuar akuzat për puç Shukur thotë :

Nuk ka një akuzë të tillë kundër meje. Kam vetëm propagandë të zezë. Njerëzit duhet të dëshmojnë afajësinë, por akuzuesi duhet të dëshmojë dhunën- deklaroi Shukur. Më herët në programet e organizuara nga aan e lëvizjes Gylen,  kemi shkuar me aeroplan të kryetarit. Atëherë  ajo ishte e lejuar kurse tani e dënueshme.

Ajo periudhë  si edhe gjithë të tjerët të njohur ishim ftuar në ato programme. Dua të kthehem në futboll, të jem trajner

Hakan Shukur, potencon se po vuan në Amerikë për shkak se gjithë të hyrat preferon ti shpenzojë në Turqi sesa të investojë atje. Potencon s eka filluar me një kafeteri në SHBA,  me kapital të kufizuar  pasi edhe me atë falimentoi,  futbolisti kombëtar sërish  dëshiron ta vazhdojë karrierën.

Madje edhe të kem mundësi, nuk do shkoja te Trampi për të kërkuar ndihmë.

Edhe pse I shqetësuar për sigurinë e familjarëve të tjerë të mbetur në Turqi, edhe ps emendon se sistemi i drejtësisë nuk vepron i pavarur nga pushteti actual. Shukur akoma nuk e ka humbur shpresën se një ditë vendi i tij do të normalizohet. Shukur mendimin e tij se mjetet do ti kthejë e pohon me fjalët “ Unë gjithë këtë pasuri e kam fituar me punë, Zoti nuk do ta shpenzojë kot”

Please publish modules in offcanvas position.