Maqedoni, pesë pacientë nga coronavirusi kanë dalë me plazmë të gjakut

Pesë pacientë nga coronavirusi kanë dalë me plazmë të gjakut, njoftoi Ministri i Shëndetësisë Venko Filipce.

“Në Institutin e Mjekësisë së Transfuzionit, sot lëshuam për përdorim furnizuesin e ri të plazmaferezës qelizore. Në një kohë kur ne jemi akoma duke u përballur dhe duke luftuar me COVID-19, pajisja do të përdoret për të dhuruar plazma konvansent, dhe pas përfundimit të pandemisë do të përdoret për të dhuruar standarde plazma dhe trombocit. Plazma jep rezultate, kushdo që është shëruar nga coronavirusi mund të dhurojë. U bëj thirrje që të dhuroni dhe shpëtoni jetën e njerëzve”, tha Filipce