Regjistrohen 165 raste të reja me Kovid-19, shtatë të vdekur, 128 të shëruar

Regjistrohen 165 raste të reja me Kovid-19, shtatë të vdekur, 128 të shëruar

Në 24 orët e fundit janë bërë 1.454 testime, ndërsa janë regjistruar 165 raste të reja me Kovid-19 në: Shkup-71, Kumanovë-15, Dibër-1, Shtip-10, Prilep-5, Tetovë-20, Strugë-3, Veles-1, Manastir-3, Ohër-10, Gostivar-14, Probishtip-4, Makedonski Brod-1, Kërçovë-2, Resnjë-5, bëri të ditur pasdite Ministria e Shëndetësisë.

Instituti i Shëndetit Publik sot ka regjistruar 128 pacientë të shëruar nga: Shkupi-97,Shtipi-11, Tetova-3, Velesi-2, Manastiri-2, Strumica-1, Resnja-11 dhe Negotina-1. Kanë vdekur shtatë persona, dy pacientë nga Shkupi, dy nga Kumanova, një pacient nga Struga, një nga Koçani dhe një pacient nga Negotina.

Në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje febrile ka vdekur një pacient (55). Në SPQ “8 Shtatori” kanë vdekur dy pacientë (68) dhe (63). Në Spitalin në Kavadar ka vdekur një pacient nga Negotina (56), në Spitalin në Koçan një pacient (56). Në Kumanovë kanë vdekur dy pacientë të moshës 71 dhe 79 vjet.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Kovid-19 nga fillimi i epidemisë arrin 6787, numri i pacientëve të shëruar është 2876, të vdekur janë 328, ndërsa për momentin numri i rasteve aktive në vend është 3583. Nga testimet e djeshme tre janë kontrolluese, për momentin shpërndarja në qytete është kjo:

• Shkup 3280, aktivë 1983
• Kumanovë 784, aktivë 232
• Dibër 103, aktivë 51
• Shtip 365, aktivë 160
• Prilep 274, aktivë 48
• Tetovë 743, aktivë 406
• Struga 245, aktivë 147
• Velesi 189, aktivë 40
• Manastir 57, aktivë 21
• Ohër 190, aktivë 161
• Kavadar 21, aktivë 15
• Gostivar 143, aktivë 84
• Gjevgjeli 12, aktivë 5 (* 2 persona nga NJR-Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit)
• Strumicë 16, aktivë 9
• Kriva Pallankë 15, aktivë 9
• Radovish 4, aktivë 0
• Krushevë 7, aktivë 4
• Koçan 73, aktivë 20
• Probishtip 24, aktivë 15
• Demir Hisar 2, aktivë 1
• Makedonski Brod 6, aktivë 4
• Pehçevë 6, aktivë 3
• Berovë 3, aktivë 1
• Vallandovë 6, aktivë 2
• Vinicë 3, aktivë 0
• Dellçevë 1, aktivë 0
• Kratovë 4, aktivë 1
• Sveti Nikollë 34, aktivë 30
• Kërçovë 40, aktivë 34
• Resjë 116, aktivë 91
• Negotinë 21, aktivë 6 (10 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Testet e bëra – 1454 janë bërë përmes: ISHP – 768, Avicena – 98, Biotek – 90, ASHAM – 180, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) – 143, Mjekësia ligjore-11 Sistina me PCR metodë – 108 dhe QSHP Manastir – 56, laboratore nga vendet e jashtme-0. Deri tani në vend janë bërë gjithsej 64.837 testime për Kovid-19. Sot nuk ka testime në kuadër të skriningut.

Në Klinikën infektive gjatë 24 orëve të fundit janë pranuar tre pacientë. Gjithsej janë hospitalizuar 89 pacientë. Në përkrahje me oksigjen janë 53 pacientë, nuk ka pacient në ventilim mekanik.

Në spitalin në Kozle janë hospitalizuar 30 pacientë të rritur pozitivë me Kovid-19 dhe pesë fëmijë pozitivë me simptoma të virusit.

Në SPQ “8 Shtatori” janë pranuar 18 pacientë të rinj, gjithsej të hospitalizuar janë 130 pacientë. Në aparat respirator janë 9 pacientë.

Në spitalin në Manastir janë hospitalizuar 37 pacientë, ndërsa në spitalin në Shtip janë hospitalizuar 40 pacientë. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep janë hospitalizuar 91 pacientë – pozitivë dhe të dyshimtë në Kovid-19.

Raste aktive sipas komunave Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)

 • Çair – 424
 • Aerodrom – 154
 • Butel – 163
 • Gazi Babë – 193
 • Qendër – 143
 • Karposh – 167
 • Saraj – 148
 • Kisella Vodë – 121
 • Gjorçe Petrov – 113
 • Studeniçan – 113
 • Shuto Orizare – 90
 • Haraçinë – 54
 • Ilinden – 32
 • Petrovec – 16
 • Çuçer Sandevë – 19
 • Sopishtë – 14
 • Zelenikovë – 6
 • Të huaj – 2
 • Të papërcaktuar – 11.