Regjistrohen 199 raste të reja me Kovid-19, 120 të shëruar dhe tetë të vdekur

Njëqind e nëntëdhjetë e nëntë raste të reja janë regjistruar në 24 orët e fundit, prej të cilëve numri më i madh janë në Shkup – 90. Janë shëruar 120 persona, ndërsa kanë vdekur tetë persona.

Në 24 orët e fundit janë bërë 1.545 teste. Numri më i madh i të sëmurëve janë nga Shkupi – 90, pas çfarë vijojnë Kumanova-17, Dibra-6, Shtipi-9, Prilepi-3, Tetova-12, Struga-12, Manastiri-2, Ohri-4, Kavadari-2, Gostivari-5, Strumica-2, Radovishi-1, Krusheva-1, Probishtipi-3, Demir Hisari-1, Sveti Nikolla-24, Kërçova-3 dhe Resnja-2.

Nga 120 të shëruarit, të cilët i ka regjistruar sot Instituti për Shëndet Publik janë nga Shkupi, pastaj vijojnë Dibra-1, Shtipi,4, Prilepi-1, Tetova-9, Struga-1, Ohri-6, Gostivari-2, Krusheva-1 dhe Makedonski Brodi-1.

Nga tetë të vdekurit, një pacient është nga Shkupi, një nga Shtipi, katër nga Tetova dhe dy pacientë nga Struga.

Në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile kanë vdekur tre pacientë të moshës prej 24, 63 dhe 64. Në SPQ “8 Shtatori” ka vdekur një paciente e moshës 54 vjeçare. Në Spitalin e Tetovës kanë vdekur dy pacientë të moshës prej 70 dhe 74 vjet. Në Strugë në Entin për Nefrologji ka vdekur një pacient i moshës 56 vjet, në SP Strugë ka vdekur një paciente e moshës 83 vjet.

Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve me Kovid-19 në vend nga fillimi i epidemisë është 7975, numri i pacientëve të shëruar është 4080, të të vdekurve 376, ndërsa për momentin raste aktive në vend janë 3.586. Për momentin aktivë janë 3519. raste. Nga testimet e djeshme një është kontrollues, për momentin shpërndarja sipas qyteteve është:

 • Shkup 3803 aktivë 1864
 • Kumanovë 848, aktivë 181
 • Dibër 143, aktivë 81
 • Shtip 430, aktivë 165
 • Prilep 294, aktivë 61
 • Tetovë 856, aktivë 323
 • Strugë 312, aktivë 156
 • Veles 201, aktivë 38
 • Manastir 70, aktivë 29
 • Ohër 223, aktivë 131
 • Kavadar 25, aktivë 17
 • Gostivar 216, aktivë 131
 • Gjevgjeli 12, aktivë 3 (2 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Bogdanci)
 • Strumicë 22, aktivë 13
 • Kriva Pallankë 19, aktivë 9
 • Radovish 5, aktivë 1
 • Krushevë 10, aktivë 5
 • Koçan 76, aktivë 16
 • Probishtip 35, aktivë 23
 • Demir Hisar 6, aktivë 5
 • Makedonski Brod 8, aktivë 5
 • Pehçevë 6, aktivë 2
 • Berovë 4, aktivë 1
 • Vallandovë 6, aktivë 0
 • Vinicë 4, aktivë 1
 • Dellçevë 1, aktivë 0
 • Kratovë 5, aktivë 2
 • Sveti Nikollë 112, aktivë 105
 • Kërçovë 68, aktivë 59
 • Resnjë 134, aktivë 89
 • Negotinë 21, aktivë 3 (10 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë).

Testimet e bëra – 1.545, janë përmes: ISHP – 641, QSHP Shkup – 23, Avicena – 208, Biotek – 102, ASHAM – 134, Klinika “Zhan Mitrev” – 228, Sistina me PCR metodë – 181, Mjekësia ligjore – 0, QSHP Manastir – 27, laboratorë nga jashtë-1. Deri tani në vend janë bërë gjithsej 76.107 testime në vend. Sot nuk ka testime në kuadër të skriningut.

Në Klinikën infektive gjatë 24 orëve të fundit janë pranuar 6 pacientë. Gjithsej janë hospitalizuar 87 pacientë. Në aparate me oksigjen janë 62 pacientë, nuk ka pacientë në aparat respiratorë.

Në spitalin në Kozle janë hospitalizuar 21 pacientë të moshuar pozitivë në Kovid-19, 3 fëmijë pozitivë dhe 4 suspektivë ndaj virusit.

Në SPQ “8 Shtatori” janë pranuar 14 pacientë, gjithsej janë hospitalizuar 96. Në aparat respirator janë 2 pacientë.

Në spitalin në Manastir janë hospitalizuar 39, ndërsa në spitalin në Shtip janë hospitalizuar 50 pacientë. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar dhe Strumicë janë hospitalizuar 111 pacientë – pozitivë dhe të dyshimtë në Kovid-19.

Raste aktive nëpër komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë ndryshim në shpërndarjen nëpër komunat në Shkup)

 • Çair – 309
 • Aerodrom – 157
 • Butel – 137
 • Gazi Babë – 193
 • Qendër – 143
 • Karposh – 143
 • Saraj – 124
 • Kisella Vodë – 108
 • Gjorçe Petrov – 101
 • Studeniçan – 110
 • Shuto Orizarë – 82
 • Haraçinë – 45
 • Ilinden – 28
 • Petrovec – 18
 • Çuçer Sandevë – 11
 • Sopishte – 9
 • Zelenikovë – 13
 • Stranec – 5
 • Të papërcaktuar – 128.