Tetëdhjetë e tetë raste të reja me Kovid-19, tre të vdekur, 123 të shëruar

Tetëdhjetë e tetë raste të reja me Kovid-19, tre të vdekur, 123 të shëruar

Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 973 testime, ndërsa janë regjistruar 88 raste të reja të Kovid-19 në: Shkup-30, Kumanovë-8, Dibër-1, Shtip-13, Prilep-5, Tetovë-3, Strugë-11, Veles-1, Manastir-1, Ohër-2, Kavadar-1, Gostivar-1, Probistip-1, Kratovë-1, Shën Nikollë-1, Kërçovë-8.

Kanë vdekur tre pacientë, prej tyre dy në moshën prej 43 dhe 72 vjet në SPQ “8 Shtatori” dhe një paciente në moshën 76 vjet në Spitalin Klinik në Shtip. Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 123 persona të shëruar nga: Shkupi-70, Shtiçi-6, Prilep-4, Tetovë-31, Veles-3, Koçan-2, Probishtip-1, Kërçovë-1, Resnjë-4, Negotinë-1, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve me Kovid në vendin tonë nga fillimi i epidemisë arrin 8.197, numri i pacientëve të shëruar është 4.326, i të vdekurve 385, ndërsa aktualisht numri i rasteve aktive në vend arrin 3.486. Nga testimet e djeshme dy janë kontrolluese, për momentin distribuimi nëpër qytete është si vijon:

• Shkup 3,878, aktiv 1,788
• Kumanovë 862, aktiv 194
• Dibër 151, aktiv 89
• Shtip 457, aktiv 178
• Prilep 301, aktiv 64
• Tetovë 871, aktiv 292
• Strugë 330, aktiv 171
• Veles 203, aktiv 33
• Manastir 71, aktiv 28
• Ohër 227, aktiv 135
• Kavadar 26, aktiv 18
• Gostivar 230, aktiv 144
• Gjevgjeli 12, aktiv 2 (* 2 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit)
• Strumicë 24, aktiv 16
• Kriva Pallankë 19, aktiv 9
• Radovish 8, aktiv 4
• Krushevë 12, aktiv 7
• Koçan 77, aktiv 13
• Probishtip 37, aktiv 24
• Demir Hisar 8, aktiv 7
• Makedonski Brod 8, aktiv 4
• Pehçevë 6, aktiv 1
• Berovë 4, aktiv 1
• Vallandovë 6,
• Vinicë 4, aktiv 1
• Dellçevë 1,
• Kratovë 7, aktiv 4
• Shën Nikollë 118, aktiv 111
• Kërçovë 81, aktiv 69
• Resnjë 137, aktiv 77
• Negotinë 21, aktiv 2 (* 10 persona nga NJR Negotin janë banorë të Demir Kapisë)

Janë bërë 973 testime përmes: ISHP-584, QSHP Shkup -22, ASHAM-97, Klinikën Zhan Mitrev”-110, Sistinë me metodën PCR-140, QSHP Manastir-20. Deri tani në vend janë bërë gjithsej 78.133 testime të Kovid-19. Sot nuk ka testime në kuadër të skriningut.

Në Klinikën infektive gjatë 24 orëve të fundit janë pranuar gjithsej pesë pacientë, Gjithsej janë hospitalizuar 92 pacientë. Në mbështetje oksigjeni janë 52 pacientë, nuk ka pacientë në makinë respiratore.

Në Spitalin Kozle janë hospitalizuar 23 pacientë pozitiv në Kovid-19, pesë fëmijë pozitiv dhe një fëmijë i dyshuar në virus.

Në SPQ “8 Shtatori”, gjithsej janë hospitalizuar 88 pacientë. Në makinë respiratore janë katër pacientë.

Në spitalin e Manastirit janë hospitalizuar 28, ndërsa në spitalin e Shtipit janë hospitalizuar 54 pacientë. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Kumanovë, Veles, Prilep, Gostivar dhe Strumicë janë hospitalizuar 110 pacientë – pozitiv dhe të dyshuar në Kovid-19.

Rate aktive sipas komunave në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë ndryshim në distribuim nëpër komunat e Shkupit):

• Çair – 302
• Aerodrom – 162
• Butel – 135
• Gazi Babë – 199
• Qendër – 138
• Karposh – 145
• Saraj – 118
• Kisella Vodë – 107
• Gjorçe Petrov – 113
• Studeniçan – 116
• Shuto Orizarë – 83
• Haraçinë – 42
• Ilinden – 23
• Petrovec – 20
• Çuçer Sandevë – 11
• Sopishte – 12
• Zelenikovë- 15
• të huaj – 6
• të pashpërndarë – 41.